19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe redeschide cel mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina

Se redeschide cel mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina

Se redeschide cel mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina. Este vorba de Stâna Ștefanu, situată între Rânca și Obârșia-Lotrului, exact pe sectorul de drum închis circulației publice în perioada de iarnă-primăvară.

Stâna Ștefanu este condusă de băcița Marioara Babu. Anul trecut a primit distincția Tezaur Uman Viu, din partea Ministerului Culturii, pentru contribuția adusă în promovarea tradițiilor culinare pastorale și nu numai. Stâna este vizitată an de an de mii de turiști care traversează cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina.

Băcița și-a propus să înceapă vara cu stâna deschisă. De la 1 iunie, va începe un nou sezon turistic în zona montană a județelor Gorj și Vâlcea. De altfel, obiectivul se află la granița dintre cele două județe. Speranța Marioarei Babu este că o dată cu stâna va fi deschis și traficul rutier pe Transalpina.

S-a lucrat zilnic la deszăpezire

Transalpina este aproape deszăpezită și mai sunt de montat indicatoarele rutiere. Pe marginea șoselei au rămas însă cantități mari de zăpadă. Rămâne de văzut ce decizie va lua Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova. Oficial, drumul este închis până după jumătatea lunii iunie.

„Este doar începutul….Începutul unui nou seazon de vară așteptat cu atâta ardoare și dor de toți iubitorii muntelui. Deși în această primăvară zăpada pe Transalpina a depășit chiar și 3 metri drumarii nu s-au dat bătuți. Datorită dumnealor și celor care au știut să coordoneze această activitate de deszăpezire, fiind conduși de Sandu Florea. Mulțumesc tuturor celor implicați în această activitate.

Un singur lucru s-a dovedit cu prisosință, acest tânăr care acum conduce Secția de Drumuri Gorj, Bogdan Chelaru este un specialist și un adevărat român…Drumul Transalpinei nu este redeschis de cei ce aducă vorbe urâte și denigrează, ci doar de specialiști în domeniu. De la 1 iunie vă așteptăm să vă bucurați de frumusețile muntelui, pe o parte cu brândușe, pe cealaltă cu zăpadă. Vă dorim să faceți acest traseu fără evenimente neplăcute și să treceți și pe la Stâna Ștefanu”, conform băciței Marioara Babu.

Citeşte şi: Cod Galben de inundații pe râul Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS