15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe desființează blocurile groazei de la Mătăsari destinate mineritului

Se desființează blocurile groazei de la Mătăsari destinate mineritului

Se desființează blocurile groazei de la Mătăsari, construite pentru angajații din minerit. Este vorba de blocuri de locuințe colective rămase nefinalizate.

Aici ar fi trebuit să fie cazate familiile minerilor din Bazinul Jilț. Nu a mai fost cazul pentru că blocurile au rămas ca niște stafii, investiția nemafiind finalizată. Primăria Mătăsari și-a propus acum să treacă la demolarea clădirilor existente și să da o altă folosință terenului și să modifice și aspectul zonei. Bugetul pentru activitățile de demolare și amenajare a terenului este de peste 2 milioane de lei. Imobilele sunt practic abandonate și în unele apartamente fără ferestre și uși e plin de gunoi și își găsesc adapost câini. Unele spații sunt adevărate focare de infecție. Astfel, o dată cu demolarea clădirilor vor fi igienizate zonele respective.

Trei blocuri nefinalizate

Potrivit Primăriei Mătăsari, lucrarea presupune desființarea prin demolare a 3 blocuri nefinalizate, cu destinatia locuințe colective. Acestea au fost construite în jurul anilor 1985. Aceste construcții, executate din panouri mari prefabricate din beton armat, nu au fost finalizate până în prezent și nici conservate. Din cauza faptului că aceste lucrări de construcții nu au fost conservate sau protejate, ele se află într-un stadiu avansat de deteriorare. Pun în pericol persoanele ce locuiesc în blocurile adiacente. Gradul de uzură al construcțiilor este avansat din punct de vedere fizic și moral. Are un aspect arhitectural ce nu mai corespunde zonei.

„Lucrări de demolare a 3 blocuri (regim P+4E ) nefinalizate, cu destinația locuințe colective, construite în jurul anilor 1985 și amenajarea terenului. Aceste construcții executate din panouri mari prefabricate din beton armat, sunt: A36 – o scară, A37- trei scări și A38- două scări. Structura de rezistență a construcțiilor ce urmează a fi demolate este realizată după cum urmează: – fundații continue din beton armat monolit – panouri mari prefabricate din beton armat pentru pereți – planșee prefabricate din beton armat – acoperiș tip terasă”, conform Primăriei Mătăsari.

Terenul rezultat ar putea fi oferit investitorilor interesați sau vor putea fi amenajate alte obiective de către autoritățile locale. Mineritul din Mătăsari va intra în restrângere în anii următori, urmând ca ambele cariere din zonă să fie închise.

Citeşte şi: Cod Galben de inundații pe râul Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS