10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrări pentru intrarea în legalitate a Teatrului din Târgu Jiu

Lucrări pentru intrarea în legalitate a Teatrului din Târgu Jiu

Autoritățile locale și-au propus să finalizeze până la toamnă lucrările la sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Ținta este ca lucrările să fie gata până în septembrie-octombrie. Astfel poate fi începută o serie de spectacole dedicate celor trei decenii de existență pentru Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Instituția a rămas fără aviz de securitate la incendii din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În principal ar trebui să fie realizate unele lucrări care să asigure evacuarea fumului în cazul producerii unor incendii.

Este o măsură de siguranță cerută de normele în vigoare. Teatrul din Târgu Jiu a funcționat ani la rând fără avizul respectiv, însă, la un moment dat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a solicitat realizarea lucrărilor necesare pentru intrarea în legalitate. Este vorba în principal de o deschidere la nivelul tavanului care să poată fi acționată în momentul producerii unei situații de urgență.

Probleme cu angajații

Teatrul din Târgu Jiu nu are probleme numai cu infrastructura, care împiedică organizarea de spectacole în sala principală. Sunt și probleme cu personalul, inclusiv cel tehnic și cu actorii. Astfel, luna aceasta a fost înregistrată a șaptea demisie de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Purtătorul de cuvânt al Teatrului, Iani Gârbaciu, a decis să părăsească instituția, din cauza unor probleme de management.

Teatrul este măcinat de conflicte interne și nu are nici sală de spectacole, ca urmare a lipsei unui aviz al ISU. De la numirea în funcția de manager a Marianei Ghițulescu, 7 angajați au plecat, între care și doi actori. Mariana Ghițulescu a precizat că nu a fost vorba despre demisii, ci de încetarea contractelor cu acordul părților. Anul acesta Teatrul din Târgu Jiu împlinește 30 de ani de existență și se dorește intrarea în legalitate, astfel încât spectatorii să revină în sala de spectacole a Teatrului din Târgu Jiu.

Citește și: Festivalul de muzică lăutărească „Geagu Cătăroiu”, la Tismana

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS