24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDezastru la o școală abandonată în Bumbești-Pițic

Dezastru la o școală abandonată în Bumbești-Pițic

Este dezastru la Școala din Poienari, comuna gorjeană Bumbești-Pițic. Autoritățile locale au închis unitatea de învățământ, ca urmare a numărului redus de elevi.

A fost închisă la figurat, pentru că în realitate, unitatea școlară are ușile deschise, geamurile sparte și este plină de mobilier, echipamente și alte bunuri care nu mai sunt sub pază. În clădire miroase a dejecții și oricine poate să intre în imobilul lăsat de izbeliște. În zonă a fost amenajat un cămin de bătrâni, însă mai sunt câteva săli de clasă care zac abandonate.

Obiectele ar fi putut să fie totuși puse sub pază, recuperate, conservate sau chiar donate altor instituții care au nevoie de mobilier, cărți sau alte tipuri de materiale didactice. Chiar și câini care umblă liberi prin comună au ajuns să se plimbe prin sălile de clasă care, altă dată,. Erau folosite de copiii și profesorii din localitate.

Semnal de alarmă

Emilian Crețoiu, consilier local în comuna Bumbești-Pițic, trage un semnal de alarmă cu privire la halul în care a ajuns unitatea de învățământ. Măcar o parte din bunuri ar putea să fie recuperate.

„Este un loc cu miros pestilențial, cu o mizerie de nedescris. Tavane inundate, rafturile cu cărți sparte și rupte, bănci distruse; fostul laborator de chimie e praf – substanțe chimice la liber acces. Am ales să nu mai sesizăm organele statului abilitate, că o facem degeaba. Nu mă simt confortabil în a vă aduce la cunoștință toată mizeria din școală, dar îmi fac datoria. Trebuie intervenit și luat de acolo ce se mai poate”, a declarat Emilian Crețoiu, consilier local în comuna Bumbești-Pițic. Reprezentanții Primăriei Bumbești-Pițic au anunțat că va fi trimisă o echipă la clădirea respectivă pentru a face curățenie și pentru a închide imobilul.

Citește și: Festivalul de muzică lăutărească „Geagu Cătăroiu”, la Tismana

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS