19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMemorandum pentru angajări la Spitalul Județean

Memorandum pentru angajări la Spitalul Județean

Administrația Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va solicita Ministerului Sănătății aprobarea unor concursuri de angajare pe mai multe posturi deficitare. Este nevoie de medici în mai multe secții și compartimente. Cele mai mari probleme sunt la secțiile Cardiologie și Neurologie. Este însă nevoie de posturi noi la anumite compartimente pe care unitatea medicală dorește să le înființeze. Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că va întocmi și transmite ministerului de resort un Memoriu cu privire la posturile care sunt necesare. La unitatea medicală au apărut probleme din cauza suprasolicitării unor cadre medicale de către Unitatea Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Controlați de DSU

Este de amintit că Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean din Târgu Jiu a fost controlată săptămâna trecută de Departamentul pentru Situații de Urgență. Astfel, Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, a trimis o echipă de control la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Verificările au vizat Unitatea Primiri Urgențe, din cadrul unității sanitare.

Decizia a fost luată după ce toți medicii de la Secția Cardiologie au demisionat din linia de gardă din cauza suprasolicitării și a faptului că sunt plătiți la nivelul anului 2018. Cardiologii și neurologii din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu sunt solicitați la UPU aproape la fiecare pacient. DSU vor căuta soluții pentru o reorganizare a Unității Primiri Urgențe în folosul pacienților și a cadrelor medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS