11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDeținuți duși la liceu să le vorbească elevilor

Deținuți duși la liceu să le vorbească elevilor

Deținuți duși la liceu să le vorbească elevilor. Patru deținuți din Târgu Jiu au fost prezenți vineri la un liceu din municipiu, să le vorbească elevilor.

În conformitate cu Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, Penitenciarul Târgu Jiu, unitate subordonată Administrației Naționale a Penitenciarelor, desfășoară constant activități de prevenire a delicvenței juvenile, a abandonului școlar și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor aflate în executarea unor pedepse privative de libertate.

Proiect de activitate ”Și din greșelile altora poti învăța”

În acest context general s-a integrat și proiectul de activitate ”Și din greșelile altora poti învăța” derulat la sediul Liceului cu Program Sportiv Târgu Jiu. Activitatea a fost coordonată de comisarul șef de poliție penitenciară Raluca Dobrițan și subcomisarul de poliție penitenciară Mihaela Cenușe, psihologi în cadrul Serviciului Reintegrare Socială al Penitenciarului Târgu Jiu. La demers au participat 4 persoane private de libertate care execută pedepsele în regim semideschis, cadre ale penitenciarului și elevi ai unității de învățământ.

Persoanele participante la activitate au purtat discuţii care au avut ca subiect evoluţia fenomenului agresivității și violenţei în şcoli şi prevenirea delincvenţei juvenile.

Persoanele private de libertate au vorbit deschis despre cauzele care au condus spre comiterea faptelor pentru care se află în executarea pedepselor privative de libertate. De asemenea, au vorbit şi despre influenţa anturajului şi consecinţele unor alegeri nepotrivite. S-a accentuat aspectul unei fine demarcații între lucruri aparent banale, minore, copilărești. Şi angajarea în conduite antisociale care intră sub incidența legii penale.

S-a atras atenţia și asupra absenteismului şi abandonului şcolar

De asemenea, s-a atras atenţia și asupra absenteismului şi abandonului şcolar, consumului de alcool şi droguri.
Activitatea derulată cu elevii Liceului cu Program Sportiv a avut un impact pozitiv asupra acestora. Tinerii s-au implicat în discuții și au fost deschiși la generarea de soluții pentru a preveni conduitele infracționale. Specialiștii s-au bucurat de sprijinul colectivului de profesori, astfel că aceste acțiuni se vor desfășura și în viitor.

Citeşte şi: S-a aruncat de la etajul 2, supărată că soțul întârzie să vină acasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS