10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe actualizează proiectul pentru reabilitarea Casei de Cultură

Se actualizează proiectul pentru reabilitarea Casei de Cultură

Se actualizează proiectul pentru reabilitarea Casei de Cultură. Au fost alocate în sfârșit fonduri pentru actualizarea proiectului de reabilitare a Casei de Cultură din Târgu Jiu. Este nevoie de servicii de actualizare DALI pentru obiectivul amintit.Bugetul aprobat este de 210.000 de lei.

Finanțarea reabilitării clădirii va fi asigurată de către Compania Națională de Investiții. Valoarea inițială era de 13 milioane de lei, iar acum s-a ajuns la un buget estimat la 38 de milioane de lei. Lucrările vor dura 14 luni, din momentul în care va fi gata proiectul actualizat. Acestea prevăd o sală de spectacole cu 600 de locuri care dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare.

Va mai fi amenajată o sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri și mai multe săli pentru repetiții (dansuri, balet etc). Vor mai exista: bibliotecă, cineclub, săli de expoziții, precum și alte spații dedicate unor activități culturale. Este vorba de spații a căror suprafață totală este de 3.926 de metri pătrați, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje.

Orașul Târgu Jiu nu are sală de spectacole și nici de teatru

Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplaria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema.

Se vor reface toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de caldură. Totodată, se vor realiza toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supreveghere video.

În plus, se va realiza și izolarea termică a clădirii. De ani de zile plouă în clădire și tavanul s-a degradat. De asemenea, podelele sunt distruse și tot ce este din lemn. Degradarea continuă pe măsură ce lucrările întârzie. Sala de spectacole nu a mai fost folosită de aproape 10 ani pentru că nu a mai reușit să obțină avizul obligatoriu din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Sala de spectacole a Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, situaţie similară

Într-o situație similară se află și sala de spectacole a Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Nici această sală nu are aviz de funcționare din partea ISU Gorj. Prin urmare, nu pot avea loc spectacole cu public. Multe evenimente publice sunt găzduite fie în aer liber când este posibil, fie la Sala Sporturilor sau la o unitate de alimentație publică din municipiu.

Citeşte şi: Tren de marfă defect, între Băneasa şi Pantelimon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS