19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Șeful de post din Peștișani, reținut pentru luare de mită

Gorj: Șeful de post din Peștișani, reținut pentru luare de mită

Șeful de post din Peștișani a fost reținut joi de procurorii gorjeni pentru luare de mită și alte infracțiuni. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, agentul de poliție este încadrat în cadrul IPJ Gorj și era desemnat să conducă temporar Postul de Poliție din Peștișani.

Suspectul a ajuns în urmă cu puțin timp în arestul IPJ Gorj pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de fals intelectual.

Conform anchetatorilor sprijiniți de DGA Gorj, în data de 24.08.2020, în jurul orei 15.00, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, efectuând un control în trafic pe sectorul de drum Gureni Peştişani, de pe raza comunei Peştişani, împreună cu alte persoane, cu ocazia opririi în trafic pentru control a autoturismului marca Mitsubishi, care avea tractat un motocompresor, care nu avea inspecţia tehnică periodică valabilă (I.T.P.), suspectul nu a dispus măsurile legale constând în sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă şi ridicarea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

Suspectul nu a evidenţiat în raportul întocmit, împrejurările privind oprirea vehiculelor susmenţionate. I-a solicitat conducătorului auto să remită cu titlu de mită o sumă de bani unei angajate a unei firme din zonă, urmând ca angajata să remită ulterior respectiva sumă (500 de lei) agentului de poliţie. În schimb, acesta trebuia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

Agentul de poliţie a primit mită, de la o investigatoare sub acoperire, suma de 850 de lei

De asemenea, a mai rezultat că agentul de poliţie a primit, la data de 9.03.2023, ora 12.00, cu titlu de mită, de la o investigatoare sub acoperire, suma de 850 de lei, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a nu aplica măsura suspendării permisului de conducere pentru abaterea constatată, respectiv depăşire prin loc interzis prin călcarea liniei continue.

Agentul de poliţie a procedat la întocmirea în fals a unui proces-verbal de contravenţie. În acesta a consemnat, contrar adevărului, că persoana respectivă ar fi săvârşit în calitate de pieton abaterea contravenţională constând în traversarea neregulamentară.
„Copia procesului-verbal de sancţionare contravenţională nu a fost înmânată de către suspect persoanei în cauză. Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, dar această acţiune a procurorului nu este în măsură să înfrângă prezumpţia de nevinovăţie.”, conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS