17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Hotelul „Sport” e închis de patru ani, deși lucrările sunt gata

Gorj: Hotelul „Sport” e închis de patru ani, deși lucrările sunt gata

Hotelul „Sport”, din cadrul Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, este închis în continuare, deși e gata de 4 ani.

Mai este nevoie de câteva echipamente și avize, potrivit lui Mihai Prunariu, președintele Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu. S-a ajuns, recent, la o înțelegere cu Ministerul Sporturilor pentru alocarea de fonduri.

Hotelul „Sport”, din Târgu Jiu, aparține Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, din subordinea Ministerului Sporturilor. Unitatea de cazare a sportivilor este finalizată de mai mulți ani, însă nu este funcțională. Nu există un aviz din partea ISU și mai este nevoie de achiziția unor echipamente, precum un sistem de senzori de fum. Mihai Prunariu a fost anunțat de către ministerul de resort că va beneficia de fonduri pentru punerea în funcțiune a unității de cazare.

De 4 ani stă închis

Hotelul a fost reabilitat în urmă cu patru ani. Din păcate nu au mai rămas bani pentru punerea în funcțiune a centralei termice și pentru îndeplinirea condițiilor de avizare de către pompierii gorjeni.

Hotelul era folosit pentru cazarea sportivilor din cadrul Clubului Pandurii și aducea venituri prin cazarea de terți. De 4 ani de zile nu se găsește o sumă de bani pentru finalizarea investiției. Sportivii se cazează pe unde pot.

În ultimele ierni unitatea de cazare nu a fost încălzită și nu este exclus ca lucrările să înceapă să se degradeze. Suma necesară pentru finalizarea investiției la unitatea de cazare a statului este de circa 80.000 de lei.

Este nevoie de un sistem de detecție a fumului și avertizare în caz de incendii. Numai dacă vor achiziționa și instala sistemul respectiv se va putea obține autorizația necesară de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, mai ales că hotelul este înglobat în Stadionul Municipal. Modernizările totale au costat 1,8 milioane de lei, bani asigurați tot de Ministerul Sporturilor. Camerele au fost reabilitate, dar nu pot fi folosite de către sportivii Clubului Pandurii Târgu Jiu. Ministerul Sporturilor a promis și banii pentru premierea sportivilor gorjeni care anul trecut au obținut medalii.

Citește și: Penitenciarul Târgu Jiu face angajări

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS