16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjServicii gratuite de asistență socială pentru copii la Târgu Jiu

Servicii gratuite de asistență socială pentru copii la Târgu Jiu

Un centru social oferă gratuit asistență de mai multe tipuri pentru copiii din Târgu Jiu. Serviciile sunt asigurate la Centrul social de zi „Orhideea” de către Asociația „Copiii noștri de pretutindeni”.

Este un serviciu social destinat copiilor încadrați într-o formă de învățământ, clasele 0 – VIII, proveniți din familii aflate în dificultate, cu domiciliul în Târgu Jiu. Sprijinul se oferă atunci când familiile se confruntă cu următoarele probleme:

– se află temporar într-o situație de dificultate; copilul are nevoie de îndrumare școlară, sprijin în efectuarea temelor; nu au venituri sau veniturile sunt insuficiente; este vorba despre o familie numeroasă cu mulți copii în întreținere; e nevoie de sprijin și consiliere în îndeplinirea obligațiilor și sarcinilor legate de creșterea și educarea copilului; familia nu are posibilitatea pentru supravegherea copilului pe timpul zilei; părinții sunt în situație de șomaj, divorț sau este vorba de situația de unic susținător al copilului.

Serviciile gratuite oferite

Centrul de zi oferă o gamă variată de servicii sociale, în cadrul următoarelor activități:

– activităţi de consolidare a cunoştinţelor,

– efectuarea temelor şi îndrumarea studiului individual;

– activităţi de recuperare a deficitului informaţional-cognitiv;

– activităţi de informare și orientare şcolară şi profesională;

– activitati de consiliere psihologică individuală și de grup, consilierea socială, suport emoțional;

– activități în cadrul atelierelor: desen, calculatoare, educație ecologică și cunoaștere;

– activităţi ludice, de socializare, sportive,

– excursii,

– serbări, – sărbătorirea onomasticelor şi a zilelor de naştere.

Centrul oferă o masă caldă / zi(catering) / cinci zile pe săptămână. Prin serviciile oferite de către centru, copiii nu numai că vor învăţa să-şi petreacă util şi plăcut timpul liber dar vor recupera şi rămânerile în urmă la învăţătură sau îşi vor aprofunda cunoştinţele, îşi vor descoperi şi cultiva talentele şi abilităţile.

Procedura de înscriere

Beneficiarii se pot adresa acestui serviciu în mod direct pe bază de cerere din partea familiei/reprezentantului legal al copilului. Sau indirect prin referire din partea autorităţilor administraţiei locale, organismelor private autorizate şi altor instituţii relevante. Serviciile acordate în cadrul centrului sunt gratuite. Pentru mai multe informații cei interesați se pot deplasa la adresă: Târgu Jiu, strada Petrești, numărul 183. Telefon fix: 0253.212.450 sau mobil: 0747.025.557. Orarul de funcționare al centrului social este de luni până vineri de la 9.00 la 17.00.

Citește: CJ Gorj vrea să crească natalitatea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS