22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a redus producția de energie electrică

CEO a redus producția de energie electrică

Complexul Energetic Oltenia (CEO) și-a redus producția de energie electrică. Din cauza vântului puternic și a precipitațiilor abundente, a crescut producția de energie la centralele eoliene și la Hidroelectrica.

Astfel, termocentralele pe bază de cărbune și pe gaze naturale au redus treptat producția de curent electric. La Complexul Energetic Oltenia se funcționează cu 3 – 4 grupuri energetice. Gradul de încărcare cu lignit a cazanelor este redus de la o zi la alta. Sunt în funcțiune blocurile energetice de la termocentralele din Rovinari, Turceni și de la Ișalnița. Producția este de 600 – 700 de MWh. La nivel național consumul este redus și producția este foarte mare, raportat la cererea de pe piața de energie electrică. Astfel, s-a ajuns la un record de curent electric trimis la export.

Producția națională de energie

Consum: 4806 MW Productie: 7380 MW Sold schimb: -2574 MW

38.10% Hidro – 2812 MW

20.91% Eolian – 1543 MW

19.08% Nuclear – 1408 MW

11.62% Cărbune – 858 MW

8.73% Hidrocarburi – 644 MW

1.15% Foto – 85 MW

0.42% Biomasa – 31 MW

0.00% Instalatii de stocare – 0 MW

S-a reluat treptat activitatea la CEO

În același timp a fost reluată activitatea la Complexul Energetic Oltenia, după mini-vacanța de Paște. Minerii și energeticienii au revenit de luni în producție. Activitatea a fost reluată normal la carierele miniere și în termocentrale. La Complexul Energetic Oltenia a fost asigurată permanența în perioada sărbătorilor pascale cu un număr redus de angajați. Câteva mii de persoane au revenit de luni la locul de muncă și alte câteva mii revin de marți. Este vorba de personalul TESA care și luni a beneficiat de ziua liberă oferită de Guvern. Prin urmare, de marți Complexul Energetic Oltenia funcționează cu peste 11.000 de mineri și energeticieni. Sunt în funcțiune termocentralele de la Rovinari, Turceni și Ișalnița, precum și cele nouă cariere miniere din Gorj și Mehedinți.

Citește și: CJ Gorj vrea să crească natalitatea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS