22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestitorii din Ucraina montează liniile de producție în halele de la Bârsești

Investitorii din Ucraina montează liniile de producție în halele de la Bârsești

Investitorii din Ucraina vor monta liniile de producție în halele de la Bârsești, localitate componentă din Târgu Jiu.

Echipamentele vor beneficia de un aviz de mediu, pentru a respecta indicatorii prevăzuți în legislație. Investiția se află într-o hală construită de TSC ROLL CONTAINERS SRL prin KAZMIN ILIA. În zona Bârsești sunt două firme care vor desfășura activități. Într-o hală vor fi construite containere metalice cu funcțiuni multiple, iar în altă hală vor fi realizate țevi rectangulare.

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, una din firme a angajat deja 9 persoane. Salariile vor fi în medie de 3.500 de lei net. În perioada următoare se vor face și alte angajări. S-a solicitat și sprijin din partea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, în vederea recrutării de forță de muncă.

Vor face 450 de angajări

Potrivit conducerii Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, la cele două fabrici vor fi încadrate până la 450 de persoane. Angajările vor fi realizate treptat, până în anul 2025, când se va funcționa cu toate liniile de producție propuse. Angajatorii au nevoie de muncitori calificați, dar și de forță de muncă necalificată. „Au început deja angajările. Sunt 9 persoane încadrate acolo.

Până în 2025 și-au propus să facă 450 de angajări. Sunt două fabrici acolo. Una va produce țevi rectangulare și rotunde pentru irigații și pentru solarii și alte tipuri de structuri. Va mai fi o fabrică de containere metalice pentru marfă retaileri. Am discutat să realizăm în funcție de nevoi programe de formare profesională pentru meseriile de care au nevoie. Vor angaja stivuitoriști, sudori, lăcătuși mecanici. Sunt și necalificați pe listă. Salariile trec de 700 de euro net. Adică vor să stragă lucrători și să țină de ei. Noi le vom acorda întreaga asistență de care au nevoie”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS