20.6 C
Craiova
marți, 30 mai, 2023
Știri de ultima orăLocalGorjCele mai mari parcuri fotovoltaice din Oltenia se construiesc la Câlnic

Cele mai mari parcuri fotovoltaice din Oltenia se construiesc la Câlnic

Cele mai mari parcuri fotovoltaice din Oltenia se construiesc în comuna Câlnic. Consiliul Local al comunei gorjene Câlnic a aprobat joi Planul Urbanistic Zonal pentru realizarea celei mai mari investiții în parcuri fotovoltaice din Oltenia.

Prin acest demers, Complexul Energetic Oltenia va construi două parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de 260 MW.
Acestea vor fi cele mai mari parcuri fotovoltaice din Oltenia. Vor fi construite pe halde de steril aparținând carierei de lignit Tismana, de pe raza comunei Câlnic.

Primul parc fotovoltaic, denumit Tismana II

Primul parc fotovoltaic, denumit Tismana II, va avea o capacitatea instalată de 132 MW, se va întinde pe o suprafață de circa 170 Ha și va produce o cantitate de energie anuală de 160.000 MWh.
Proiectarea, execuția și punerea în funcțiune a acestei capacități de producție vor costa 110 milioane de euro.

Al doilea parc fotovoltaic, denumit Tismana I

Al doilea parc fotovoltaic, denumit Tismana I, va avea o capacitate instalată de 128 MW, se va întinde pe o suprafață de 160 ha, și va produce o cantitate de energie anuala de 155.000 MWh.
Proiectarea, execuția și punerea în funcțiune a acestei capacități de producție vor costa în jur de 105 milioane euro.
Durata de execuție a lucrărilor de construire este estimată la 18 luni. În această perioadă vor lucra minimum 50 de salariați pentru fiecare parc.
„Prin actele administrative emise cu respectarea legii s-au creat premisele unor investiții majore pe raza comunei; Înființarea unor locuri de munca prin care, persoane din comuna Câlnic își pot asigura venituri pentru familie; Obținerea de venituri la bugetul local din taxele aferente terenului și impozitului din veniturile salariale, venituri ce dau posibilitatea dezvoltarii comunei; Producerea de energie din surse regenerabile care va avea efect scăderea prețului energiei la consumatorul final și implicit al cheltuielilor cu utilitățile cetățenilor comunei Câlnic”, a declarat primarul din Câlnic, Dumitru Vulpe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS