6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCartier de case la Curtișoara pentru cei care vor să plece de la bloc din cauza seismelor

Cartier de case la Curtișoara pentru cei care vor să plece de la bloc din cauza seismelor


Un cartier de case la Curtișoara pentru cei care vor să plece de la bloc din cauza seismelor se va construi în curând.

Un nou cartier va fi înființat în localitatea Curtișoara, din Bumbești-Jiu, nu departe de municipiul Târgu Jiu. Acesta va avea o suprafață de 4 hectare. Terenul a fost achiziționat prin licitație publică de către Primăria de la Bumbești-Jiu. Prețul terenului a fost de 2 euro metrul pătrat.

Există deja un studiu de fezabilitate în vederea sistematizării zonei. Primăria Bumbești-Jiu va realiza în perioada următoare:

  • lotizarea,
  • utilitățile, respectiv, apă, canal, gaze și electricitate, precum și căile de acces. ,

Vor fi amenajate în cele din urmă 48 de loturi de casă.

„Vor fi terenuri pentru tinere familii care vor să se instaleze în zonă. Profităm și de situația cu seismele și poate există persoane care vor să se mute de la bloc la casă. Nu am stabilit încă dacă terenurile vor fi doar pentru cetățenii din Bumbești-Jiu sau pentru oricine. Se va stabili prin Hotărâre de Consiliu Local. Interesul tuturor ar fi ca acolo să ajungă familii care să vină să și construiască, nu să ținem terenul blocat ani de zile. Va exista un regulament cu privire la acest lucru. Adică să se parcurgă anumite etape, nu să vedem mărăcini pe acolo”, a declarat primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.

Cămin de bătrâni în fostul centrul de pregătire al Jandarmeriei

Primăria din Bumbești-Jiu mai are ca obiectiv preluarea unui centru de pregătire care a aparținut Jandarmeriei. Aici va fi amenajat cu fonduri europene un cămin de bătrâni. Există numeroase solicitări la nivelul autorităților locale pentru înființarea unui astfel de obiectiv. Sunt bătrâni care locuiesc singuri sau de care familia nu mai poate avea grijă. Un centru pentru bătrâni ar fi de mare ajutor pentru multe familii.

„Planul nostru este ca prin preluarea acestui centru de pregătire folosit în trecut de jandarmi să putem să înființăm un astfel de obiectiv necesar în orașul Bumbești-Jiu. Sunt solicitări pentru locuri în astfel de cămine, dar nu avem disponibil un centru cu această destinație. Între obiectivele administrației locale se află și construirea unei saline în oraș. Gorjul este pe un loc fruntaș la nivel național în ceea ce privește afecțiunile pulmonare”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbești-Jiu.

Citeşte şi: (VIDEO) A fost descoperit primul laborator clandestin de produse anabolizante din România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS