10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn fost prefect cere mutarea de urgență a tuturor angajaților din Palatul Administrativ Gorj

Un fost prefect cere mutarea de urgență a tuturor angajaților din Palatul Administrativ Gorj

Un fost prefect de Gorj cere mutarea imediată din Palatul Administrativ Gorj a tuturor funcționarilor și începerea unor lucrări de reabilitare.

În Palatul Administrativ care are o parte veche și una mai nouă își desfășoară activitatea peste 400 de persoane, angajați ai Prefecturii Gorj, Consiliului Județean Gorj și ai unor servicii deconcentrate.

Cristinel Rujan, în prezent senator și fost prefect al județului Gorj, a declarat că este necesar ca personalul să fie evacuat și să nu se mai aștepte. Există pericolul producerii altor cutremure și clădirea să fie și mai mult avariată.

„Sunt fisuri și în clădirea mai nouă. Este afectată clar clădirea veche. Parlamentarii au evacuat sediile. Prefectura este responsabilă de clădire și restul instituțiilor folosesc spațiile în regim de comodat. Sunt 400 de oameni care lucrează acolo:

  • Prefectura,
  • CJ,
  • Pașapoartele,
  • Permisele Auto,
  • Direcția Agricolă,
  • Direcția de Statistică.

Trebuie găsite urgent alte spații în Târgu Jiu, iar clădirea Palatului Administrativ să fie supusă unor reparații capitale”, a precizat senatorul Cristinel Rujan.

Prefectura are nevoie de 13 milioane de euro

Este de amintit că Sala Maură a Prefecturii Gorj a fost afectată și de seismul din 20 martie, considerat o replică a cutremurului din data de 14 februarie. Alte bucăți mari de tencuială au căzut de pe tavanul încăperii. Clădirea veche a Palatului Administrativ a fost grav afectată încă de la primele cutremure.

De atunci, autoritățile caută soluții pentru o reabilitare și consolidare completă a acesteia. Potrivit prefectului de Gorj, Cristina Cilibiu, există două variante pentru a face rost de finanțare. Clădirea ar putea fi predată către Compania Națională de Investiții pentru a fi refăcută. O altă posibilitate ar fi ca banii necesari refacerii să vină prin Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene. Pentru reabilitarea Palatului Administrativ, în momentul de față, sunt necesari aproximativ 13 milioane de euro. Imobilul are 8.000 de metri pătrați și este compus din două corpuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS