13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Programul „Corn, lapte și fructe”, aproape nefuncțional

Gorj: Programul „Corn, lapte și fructe”, aproape nefuncțional

Primăriile din Gorj fac licitații pe ultima sută de metri pentru programul guvernamental „Corn, lapte și fructe”, destinat elevilor.

În județul Gorj și nu numai programul se derulează cu dificultate, având în vedere prețurile la alimente și lipsa ofertelor, în special pentru produsele lactate. În ultimul an, prețul laptelui a explodat. La nivel județean s-a reușit abia furnizarea de fructe și cornuri, însă cu întârziere.

Produsele lactate încă se lasă așteptate. Există și câteva comune care au cerut banii de la Consiliul Județean Gorj și achiziționează și distribuie în regim propriu alimentele pentru elevi. Și Primăria Slivilești încearcă abia acum să facă acest lucru, însă mai sunt doar două luni și jumătate până la încheierea anului școlar.

Primăria Slivilești va încerca să distribuie de la jumătatea lunii aprilie produse de panificație în valoare de aproape 12.000 de lei, produse lactate în valoare de 12.000 de lei și fructe în valoare de peste 5.000 de lei.

Ar fi putut primi tichete de masă

Pentru ca elevii din Gorj să nu fie privați de alimentele respective, s-ar fi putut apela la soluția tipăririi unor tichete de masă valabile numai pentru alimente. Acestea ar fi putut ajunge la elevi și părinți și toată lumea ar fi avut de câștigat. La Slivilești licitația va avea loc abia în aprilie. La jumătatea lunii iunie se termină școala și va începe vacanța de vară.

„Locul de executare: Instituţiile de învăţământ de stat şi privat autorizate/acreditate de Ministerul Educaţiei din comuna Slivilești, județul Gorj. Instituţiile de învăţământ de stat şi privat autorizate/acreditate de Ministerul Educaţiei din comuna Slivilești, județul Gorj. Acordarea gratuită pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular de mere, lapte UHT alternativ cu iaurt și produse de panificatie: corn alternativ cu biscuiți uscați, în limita unei valori zilnice/preşcolar/elev.

Limita valorică zilnică cuprinde preţul integral de achiziţie a produselor, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora, după caz. Produse de panificație – corn alternativ cu biscuiți uscați – valoare estimată 11.939,40 lei fără TVA; Cantități – 19.899 bucăți”, conform documentațiilor întocmite de Primăria Slivilești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS