17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDezastru cu străzile de noroi de la Rânca, în prag de Paște

Dezastru cu străzile de noroi de la Rânca, în prag de Paște

Este dezastru pe străzile neasfaltate din localitatea Rânca, județul Gorj. Stațiunea montană se prezintă pe jumătate cu drumuri asfaltate și pe cealaltă jumătate cu drumuri de pământ și noroi pentru că a plouat în ultimele zile.

Zona turistică este administrată de primăriile din Baia de Fier și Novaci. Și obștile dețin terenuri în zonă. Doar străzile care aparțin de Primăria Baia de Fier au fost asfaltate, iar cele care sunt administrate de Primăria Novaci încă sunt de pământ. Programul de asfaltare va începe anul acesta. Până atunci, proprietarii de pensiuni și cabane se plâng de pe urma faptului că turiștii au de suferit din cauza drumurilor distruse. Îngrijorarea este atât pentru turiștii care mai urcă în stațiunea montană la schi, dar și față de cei care se vor afla de Paște la Rânca.

Drumul către Biserică este plin de noroi

Câteva mii de turiști sunt așteptați la Rânca de sărbătorile pascale. Din păcate, cele câteva sute care vor merge la slujba de Înviere vor parcurge un drum de pămân. Acum este plin de noroi și bălți.

„Strada Gilort este strada cu Biserica, unde sute de turiști și proprietari de vile, cabane, pensiuni și hoteluri vor merge la slujba de Înviere și vor lua paște! Dumnezeu să vă ierte dragi autorități, care de zeci de ani nu ați fost în stare să asfaltați acest drum. Mai vin și camioanele cu lemne care lasă urme adânci pe străzile neasfaltate. Sunt apoi greu de tranzitat de către mașinile turiștilor sau de către pietoni. Un astfel de camion care aduce lemne din zona montană a rupt un cămin de canalizare. Cine îl repară? Transportul greu de masă lemnoasă are loc de 15 ani în Rânca și nu pune nimeni întrebări. Acum au reluat activitatea”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației concesionarilor din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS