11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjListă scurtă pentru Consiliul de Supraveghere al CEO

Listă scurtă pentru Consiliul de Supraveghere al CEO

Societatea desemnată de Ministerul Energiei să recruteze membrii Consiliului de Supraveghere(CS), din Complexul Energetic Oltenia(CEO), a finalizat selecția.

Au avut loc mai multe etape de evaluare a candidaților care au depus dosare de participare la recrutare. Unii dintre ei nu avea niciun fel de legătură cu domeniul și nu cunoșteau activitatea Complexului Energetic Oltenia. Firma de consultanță a întocmit, în urma evaluărilor și a examenelor care au avut loc, o listă scurtă.

Ministerul Energiei, care este acționarul principal al Complexului Energetic Oltenia cu 77%, va alege din propunerile de nume aflate pe lista scurtă. În Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia se află 7 posturi. Toate vor fi ocupate acum în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Mandatele noilor membri vor fi încheiate pe o durată mai lungă de timp. Este vorba de ani de zile și nu luni de zile. La un moment dat se vehicula ca durata mandatelor din CS și Directorat să fie de 4 ani de zile.

Actuala componență a Consiliului de Supraveghere

  • Marcoci Alexandru – Presedinte
  • Georgescu Petre Mădălin 
  • Predescu Șerban
  • Eftenoiu Mădălin-Cornel
  • Dăianu Adrian
  • Zaharia Alexandru
  • Marinescu Constantin-Adrian.

Directoratul este incomplet

În momentul de față, din Directoratul Complexului Energetic Oltenia fac parte în continuare numai trei persoane. Este vorba de Dan Plaveți, numit în luna ianuarie și devenit președinte în februarie. Ceilalți doi membri sunt: Ion Bălășoiu și Cosmin Turfelea. Cei doi sunt specialiști în domeniul minier. După cum se observă, lipsesc energeticienii din structura executivă de conducere a Complexului Energetic Oltenia. Două posturi au rămas vacante în Directorat în urma plecării lui Daniel Burlan și a lui Marius Negru. Urmează selecția și pentru Directorat, însă numai după numirea noilor membri ai Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS