17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO încheie a doua lună cu vânzări scăzute de energie

CEO încheie a doua lună cu vânzări scăzute de energie

Complexul Energetic Oltenia (CEO) încheie a doua lună din acest an cu vânzări scăzute de energie electrică. Prețul la energia electrică este în continuare unul ridicat. Cu toate acestea, încă de la finalul anului trecut la Complexul Energetic Oltenia se funcționează cu numai patru grupuri energetice.

Media producției a fost de 600 – 700 de MWh. Anul trecut, producția medie lunară a trecut de 1.000 de MWh. Prin urmare și vânzările au fost mai bune. Și în prezent, compania energetică are în funcțiune numai patru grupuri energetice. Este vorba de două la Rovinari și câte unul la Turceni și Ișalnița. La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt în funcțiune grupurile energetice numerele 3 și 4. La Termocentrala de la Turceni este pornit grupul energetic numărul 5. De asemenea, la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița este în funcțiune grupul energetic numărul 7.

Două grupuri la CEO, sub semnul întrebării

Totodată, Complexul Energetic Oltenia va afla zilele acestea dacă va rămâne fără două grupuri energetice. Guvernul va trebui să decidă dacă accelerează procesul de închidere a grupurilor energetice pe bază de cărbune. Propunerea era ca grupul energetic numărul 3 de la Termocentrala Rovinari și blocul energetic numărul 7 de la Termocentrala Turceni să fie închise de la finalul anului trecut.

Ulterior, a fost stabilit ca termen finalul lunii februarie 2023, după care s-a revenit cu altă propunere pentru luna octombrie a acestui an. Zilele trecute s-a discutat însă de condiționarea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență de închiderea rapidă a celor două blocuri energetice. Până la începutul lunii martie se va stabili dacă grupurile vor intra în închidere-conservare imediat sau vor fi menținute până în octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS