13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDoar 3 școli și 14 grădinițe din Gorj reiau mâine cursurile

Doar 3 școli și 14 grădinițe din Gorj reiau mâine cursurile

A mai scăzut numărul unităților de învățământ din județul Gorj în care luni va începe școala. Din 22 au rămas 17. Este vorba de 3 școli și 14 grădinițe. Vacanța de o săptămână a ajuns la final, însă cutremurele au dat peste cap planurile autorităților. Există și școli afectate, în care nu mai pot avea loc ore.

Astfel, a fost luată decizia ca în cele mai multe localități să se desfășoare, începând de luni și până vineri, activitatea online „Școala Altfel”. Unitățile de învățământ unde elevii vor merge de mâine la ore sunt: Școala din Negomir, Liceul Țicleni și Liceul Energetic, din Târgu Jiu. De asemenea, vor fi deschise și toate cele 14 grădinițe de stat și private, cu program normal și prelungit, din Târgu Jiu și Motru.

La grădinițe vor ajunge în principal copiii pe care părinții nu au cu cine să îi lase acasă. Este de precizat că Grădinița din Strada Unirii Siret, din Târgu Jiu, rămâne definitiv închisă, după ce a fost afectată de cutremur. Copiii au fost relocați la alte unități. De amitit că, după săptămâna „Școala Altfel”, se va continua, în anumite unități de învățământ, cu „Școala verde”, tot online. Directorii de școli așteaptă în perioada respectivă expertizarea unor imobile, vechi și de peste un secol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS