18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDeficit major de judecători la instanțele din Gorj

Deficit major de judecători la instanțele din Gorj

Este deficit major de judecători la instanțele din județul Gorj. Potrivit Laurei Sarcină, președintele Tribunalului Gorj, instituția are doar 43 de judecători, iar în organigramă sunt 53 de posturi.

Alte două cereri de pensionare au fost înregistrate la conducerea instituției. Situația este mult mai gravă la judecătorii. Astfel, la Judecătoria Târgu-Cărbunești din 10 judecători au mai rămas numai 2. Din acest motiv s-a ajuns ca unele termene de judecată să fie stabilite pentru anul 2024.

La Judecătoria din Novaci din 5 judecători au mai rămas 2. Unul este chiar președintele instanței, trimis prin detașare de la Târgu Jiu. Detașarea se va încheia peste câteva luni și se va rămâne cu un singur judecător. Anul trecut au fost înregistrate la Judecătoria Novaci 5.000 de dosare de soluționat. La Judecătoria Motru sunt 6 judecători angajați, însă 4 au depus cerere de pensionare. Și la Judecătoria Târgu Jiu, din 39 de posturi de judecători sunt ocupate numai 12.

Laura Sarcină, președintele Tribunalului Gorj, a precizat că tendința este în continuare de ieșire din sistem a judecătorilor, prin pensionare. De asemenea, sunt foarte puțini judecători care au vechimea necesară pentru a fi preluați de Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS