22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de elevi, prea săraci pentru a beneficia de tratamente medicale

Zeci de elevi, prea săraci pentru a beneficia de tratamente medicale

Zeci de elevi din comuna gorjeană Turburea sunt prea săraci pentru a beneficia de tratamente medicale. Aceștia merg bolnavi la școală pentru că părinții nu au suficienți bani pentru medicamente și tratamente medicale. Abia fac rost de mâncarea de fiecare zi.

Potrivit primarului din Turburea, Ion Bârcă, la nivelul primăriei au ajuns informații cu privire la starea de sănătate precară a unora dintre elevi. Este vorba de copii cu viroze respiratorii, răceli și alte afecțiuni pulmonare care nu beneficiau de vreo formă de tratament. Copiii provin din familii cu posibilități materiale reduse. Prin urmare, nu au acces la medicamentele care nu sunt compensate.

Edilul Ion Bârcă a precizat că a trimis asistentele sociale de la primărie pentru a realiza o evaluare cu personal medical în școlile din comună. În urma verificărilor a rezultat că un număr de 26 de elevi erau bolnavi și nu beneficiau de vreo formă de tratament. „Am realizat această centralizare. Sunt 26 de copii bolnavi care au nevoie de tratament. Vom verifica la ce medic de familie sunt și vom obține rețetele, să luăm medicamentele necesare. Dacă mai este nevoie de bani, mai punem noi, unde nu este compensat sau unde e compensare parțială. Medicamentele o să ajungă la familii”, a declarat Ion Bârcă.

Primesc o masă gratuit

Primarul din Turburea a mai spus că elevii de școală primară din localitate beneficiază și de o masă caldă la cantina amenajată într-o clădire preluată de primărie de la un agent economic. Este vorba de peste 140 de copii. În spațiul respectiv este amenajat un after school care este disponibil în zilele de luni, miercuri și vineri.

„Trei zile pe săptămână toți copiii de școală primară vin la aftef scool alături de învățătoare. Beneficiază de o masă caldă. Aici își fac temele și desfășoară și alte activități. Toată lumea este disciplinată și părinții sunt mulțumiți că în zilele respective copiii sunt hrăniți și au cu cine să îi lase și se ocupă și de temele pentru școală. Finanțarea pentru after school este asigurată de către primărie. De când facem asta copiii au rezultate mai bune la școală și sunt mai disciplinați. Și masa este bine-venită, având în vedere că sunt și familii care au probleme materiale”, a mai declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

La școlile din comuna Turburea sunt în total 550 de elevi și 46 de profesori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS