10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMandate prelungite pentru șefii CEO după tragedia de la Jilț Sud

Mandate prelungite pentru șefii CEO după tragedia de la Jilț Sud

Șefii din Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia vor avea mandatele prelungite. Aceasta este propunerea pentru acționarii Complexului Energetic Oltenia care se vor reuni în cadrul unei ședințe în data de 16 februarie.

Proiectul de Hotărâre prevede prelungirea mandatelor cu 2 luni pentru 6 din cei 7 membri ai Consiliului de Supraveghere. Mandatele acestora expiră în data de 20 februarie, iar prelungirea se va face până în data de 20 aprilie, în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Prelungirea va fi mai scurtă dacă între timp va fi gata selecția de membri noi, demarată de către Ministerul Energiei, încă de anul trecut. Recrutarea de șefi pentru Consiliul de Supraveghere a fost prelungită și în 2023. Deocamdată, membrii Consiliului de Supraveghere care sunt în prezent în funcție și după tragedia de la Cariera Jilț Sud vor beneficia de acte adiționale la contractele de mandat. Aceștia sunt:

  • Marcoci Alexandru – președintele CS,
  • Georgescu Petre Mădălin,
  • Predescu Șerban,
  • Dăianu Adrian,
  • Zaharia Alexandru,
  • Marinescu Constantin-Adrian.

Au fost luate măsuri cu alți șefi

În urma tragediei de la Cariera Jilț Sud, au fost luate măsuri doar cu Directoratul și cu structurile de conducere din subordinea Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Astfel, președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, și Marius Negru, membru, au rămas fără funcții.

De asemenea, Directoratul a decis să înlocuiască trei șefi. Este vorba de directorul Sucursalei Miniere, directorul EMC Jilț Sud și șeful Carierei Jilț Sud. „În urma evenimentului care a avut loc în data de 17.01.2023, la Cariera Jilț Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia lui Gheorghescu Florentin Nicu din funcția de director al Sucursalei Miniere și a decis numirea lui Paraschivu Ion în această funcție.

Paraschivu Ion a deținut anterior funcția de director Direcția Tehnică, director Direcția Producție și director adj. Mecanic în cadrul Sucursalei Miniere, desfășurându-și activitatea în cadrul sectorului minier începând din anul 1990. De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcția de șef UMC Jilt a lui Dancău Doru și numirea lui Vulpe Viorel pe această funcție, precum și schimbarea din funcția de șef al Carierei Jilț Sud a domnului Grecu Sorin și numirea în această funcție a lui Turtoi Tiberiu.

Vulpe Viorel a deținut funcția de inginer șef Producție la Sucursala Minieră și, anterior, șef Unitate Mineră Jilț Nord, iar Turtoi Tiberiu a deținut funcția de șef schimb Sector”, conform unui comunicat al Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS