11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHeliportul de la Târgu Jiu, blocat de un aviz

Heliportul de la Târgu Jiu, blocat de un aviz

Proiectul privind modernizarea heliportului de la Târgu Jiu are nevoie de un aviz de la Autoritatea Aeronautică Română.

Potrivit autorităților locale din Târgu Jiu, în lipsa avizului nu pot fi demarate lucrările de montare a balizajului și realizarea unui centru de comandă. Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că documentația necesară în vederea obținerii avizului a fost depusă la Autoritatea Aeronautică Română și se așteaptă aprobarea. Acest lucru ar fi ultimul element care întârzie începerea lucrărilor la heliportul de la Târgu Jiu.

De ani de zile acesta nu poate fi utilizat pe timp de noapte pentru a prelua pacienții în stare gravă și pentru a salva vieți. Au trecut zece ani de la construcția heliportului de la Târgu Jiu. Din păcate, acesta a fost realizat fără echipamentele de balizaj, necesare pentru funcționarea pe timp de noapte. An de an autoritățile locale și județene și-au propus să facă investiția pentru ca heliportul să fie disponibil pe timp de noapte.

În faza de propunere

Din nefericire, niciodată nu s-a reușit întocmirea documentațiilor obligatorii pentru proiectul de execuție. În alte cazuri autoritățile s-au plâns din cauza lipsei fondurilor. Acum sunt bani, însă este nevoie de avizul de la Autoritatea Aeronautică Română.

„Nu avem de făcut decât balizarea la heliportul de pe insuliță. În proiect mai este prevăzut și un centru de comandă pentru balizaj. Ne lipsește doar un aviz obligatoriu de la Autoritatea Aeronautică Română și se va putea trece imediat la execuția lucrărilor. Cred că în maximum patru luni vor fi gata. Există finanțarea. Nu sunt probleme din acest punct de vedere. Pentru obținerea avizului am cerut ajutor și de la unui dintre parlamentarii de Gorj”, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu. Cel mai mare avantaj al utilizării heliportului pe timp de noapte ar fi în cazul pacienților cu AVC sau infarct. Aceștia ar putea fi transportați rapid de la Târgu Jiu la spitale din alte localități.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS