3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO cumpără acum piatră spartă pentru amenajarea drumurilor din cariere

CEO cumpără acum piatră spartă pentru amenajarea drumurilor din cariere

Complexul Energetic Oltenia (CEO) cumpără acum piatră spartă pentru amenajarea drumurilor interioare din carierele miniere.

Este nevoie de piatră de carieră și concasată de anumite dimensiuni, respectiv sort de 40 – 63 de milimetri. Bugetul este de aproape un milion de lei. Piatra spartă va fi livrată după prima decadă a lunii viitoare în următoarele cariere miniere:

  • Roșia,
  • Peșteana,
  • Pinoasa,
  • Jilț Nord,
  • Jilț Sud,
  • Roșiuța,
  • Lupoaia.

„Produsul este necesar pentru asigurarea infrastructurii drumurilor tehnologice în cariere, aliniamente de benzi transportoare, precum şi pentru amenajarea platformelor de revizie la utilajele de mare capacitate. Notă: Numărul de zile până la care operatorii economici pot solicita clarificări: 10 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor”, conform Complexului Energetic Oltenia.

Decizia șefilor Complexului Energetic Oltenia de a achiziționa în plină iarnă piatră spartă pentru drumurile de noroi din cariere vine în urma accidentului colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud, în urma căruia au murit trei mineri.

Anchetă pentru ucidere din culpă

În urma accidentului mortal, Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a declanșat o anchetă care vizează în principal infracțiunea de ucidere din culpă.

„Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilț, în care erau transportați angajați ai carierei miniere, a pierdut controlul autoutilitarei la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferență de circa 3 metri de sol. Polițiștii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau și două tuburi metalice de acetilenă.

În urma evenimentului, a rezultat rănirea a nouă persoane și decesul a trei bărbați, de 29, 38, respectiv 48 de ani. Conducătorul auto a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, urmând să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, conform Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

De asemenea, Directoratul CEO a decis să dea afară trei șefi. Este vorba de directorul Sucursalei Miniere, directorul EMC Jilț Sud și șeful Carierei Jilț Sud. În plus, alți doi șefi din Directorat au rămas fără contracte de mandat, în urma unor decizii ale Consiliului de Supraveghere. Aceștia sunt: Daniel Burlan, președintele Directoratului și Marius Negru, membru al Directoratului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS