20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFirmă de consultanță pentru analiza numărului de paturi din secțiile Spitalului Județean Târgu Jiu

Firmă de consultanță pentru analiza numărului de paturi din secțiile Spitalului Județean Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Târgu Jiu a apelat la serviciile unei firme de consultanță pentru analiza activității secțiilor din unitatea medicală și redistribuirea paturilor între secții, dacă va fi necesar.

Consultantul ar fi trebuit să prezinte deja un raport cu datele colectate. Documentul mai are însă nevoie de completări. Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că analiza trebuie să fie prezentată până cel târziu finalul acestei luni, jumătatea lunii februarie. În funcție de datele și propunerile făcute se va trece la restrângerea sau creșterea numărului de paturi pe secții.

„Avem angajat un consultant care să realizeze această analiză a utilității paturilor din secții. Am dorit o analiză independentă pentru a nu exista discuții atunci când vom lua anumite măsuri de reorganizare. În funcție de rezultate este posibil ca unele secții să mai primească paturi, altele să fie comasate. Avem în vedere înființarea de compartimente și chiar de secții noi”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Au 1009 paturi

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are în momentul de față 1.009 paturi. Dintre acestea, 864 beneficiază de finanțare decontată de către Casa de Asigurări de Sănătate Gorj. Dumitru Vienescu a precizat că în niciun caz nu va scădea numărul de paturi, ci o reorganizare în urma căreia vor fi relocate paturi.

Secțiile cu un număr mare de pacienți și internări sunt: Cardiologie, Neurologie, Boli Infecțioase, Chirurgie, Pediatrie. Se dorește înființarea unor compartimente de Cardiologie și Neurologie la Spitalul din strada Tudor Vladimirescu pentru a nu mai plimba pacienții între pavilioanele unității medicale. Se mai are în vedere înființarea unui compartiment de hematologie care să funcționeze pe lângă Secția Medicală I.

„Mai avem în vedere o Unitate Accidente Vasculare la Neurologie. Există deja spațiile amenajate, aparatura, instalațiile de oxigen și vom depune documentația pentru avizare de la DSP. Ulterior, o comisie din partea Ministerului Sănătății va veni să evaluezze Unitatea de Accidente Vasculare. Vrem să mai înființăm un Compartiment de reumatologie în Policlinică și un Laborator de Angiografie cu un partener privat. Vrem să repornim și activitatea cabinetelor de genetică medicală și de chirurgie toracică. Există, dar nu funcționează”, a mai declarat șeful SJU Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS