10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTeatrul din Târgu Jiu merge la Carnavalul de la Veneția

Teatrul din Târgu Jiu merge la Carnavalul de la Veneția

Actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu au fost invitați să participe la Carnavalul de la Veneția, Italia. Acesta va avea loc în perioada 4 – 21 februarie. O trupă formată din 5 actori va merge la jumătatea lunii februarie la Veneția unde va susține spectacole pentru câteva zile. Va fi prezentat spectacolul „Nemaipomeniții”, regizat de italianul Michele Modesto Casarin, un colaborator al Teatrului din Târgu Jiu și al altor teatre din țară și originar din Veneția. Acesta a și mijlocit participarea trupei de la Târgu Jiu la Carnavalul de la Veneția. Va fi un spectacol de 40 de minute în care vor fi folosite măști. „Într-o zi, într-o mică piațetă, care simbolizează toate piețele publice din lume, sosește o extraordinară, binevenită, binecuvântată trupă de comici.

Compania „Nemaipomeniții”, care va pune în scenă pentru public o extraordinară călătorie în universul commediei dell’ arte. Vor fi reconstituite, astfel, istoria, virtuțile și viciile măștilor. Astfel, publicul se va cufunda în lumea fascinantă a teatrului, în acel univers care astăzi este considerat „teatrul modern”. Printre emoții, hohote de râs, glume și cântece, trupa ambulantă „Nemaipomeniții” vă așteaptă să împărtășiți împreună ceremonialul laic al teatrului!”, potrivit prezentării spectacolului care este jucat din toamna anului trecut și pe scena Teatrului din Târgu Jiu.

Spectacol mai scurt

Spectacolul are o durată, în varianta extinsă, de o oră și 40 de minute. Piesa a fost scurtată de regizor pentru a se putea încadra în programul Carnavalului de la Veneția. Din distribuție fac parte actorii: 

  • Radu Constantin Tudosie,
  • Ana Negrescu,
  • Adrian Șerban,
  • Mădălina Ciobănuc,
  • Mihai Rădulea.

Măștile au fost realizate de Stefano Perocco di Meduna, un alt italian. Scenografia îi aparține lui Florin Ularu, iar asistentă de regie este Andreea Chirițescu. Trupa a început deja să pregătească spectacolul în varianta scurtată și acesta este jucat astfel la Târgu Jiu, unde se bucură de aceeași apreciere. Trupa poate să prezinte piesa și în spații publice, în amfiteatrele unităților de învățământ, în piețe și așa mai departe. Costumele speciale și măștile din spectacol vor fi transportate la Veneția pentru a putea fi folosite de actori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS