22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAcord cadru de un milion de euro pentru deszăpezirea din Baia de Fier și stațiunea Rânca

Acord cadru de un milion de euro pentru deszăpezirea din Baia de Fier și stațiunea Rânca

Una din primăriile din Gorj închiriază utilaje pentru deszăpezire. Este vorba de Primăria din Baia de Fier care a alocat suma de un milion de euro pentru achiziția de servicii de închiriere utilaje pentru deszăpezlre, inclusiv deservenți pentru prevenirea și combaterea producerii poleiului și a înzăpezirii drumurilor pe raza administrativ teritorială a comunei.

Se are în vedere încheierea unui acord-cadru pentru o perioadă de 4 ani. În prezent, localitatea Baia de Fier dispune de o rețea de drumuri comunale și drumuri sătești care se întind pe o lungime totală de 66,921 kilometri, respectiv o suprafață de 289.842 metri pătrați.

Obiectul contractului de achiziții publice îl reprezintă servicii de închiriere utilaje cu deservenți pentru prestarea serviciilor de deszăpezire în comuna Baia de Fier, județul Gorj. Se urmăreşte prin această achiziție încheierea unui acord cadrul pentru punerea în siguranță și asigurarea funcționării normale pentru perioada 2023 – 2027 a drumurilor de pe raza comunei Baia de Fier (satele Baia de Fier și Cernadiă, zona turistică Rânca-Corneșul Mare). Licitația este programată la finalul lunii viitoare.

Au nevoie de 5 utilaje

Prestatorul de servicii care va semna acordul cadru va trebui să asigure un total de 5 utilaje de deszăpezire cu tot cu deservent. Obiectul contractului constă în acord cadru pentru servicii de închiriere utilaje, respectiv:

  • Utilaj multifuncțional UNIMOG sau echivalent – utilajul trebuie să aibă un mecanism de reglare a cantității de material de împrăștiat și să asigure împrăștierea uniformă a materialului pe toată suprafața din raza de acțiune.
  • Încărcător frontal – tip Vola.
  • Freză pentru îndepărtarea zăpezii *să poată fi montată pe utilajele multifuncționale sau pe Volă;
  • Buldoexcavator * formula rotilor 4×4; * lama pentru zapada avand latimea de lucru de 2,5-3,5m;
  • Autocamion pentru transport zăpadă -capacitate transport 7,5-16 tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS