26.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment10 persoane rănite la Cariera Jilț Sud, transportate la spital

10 persoane rănite la Cariera Jilț Sud, transportate la spital

Zece persoane implicate în accidentul colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia, au fost transportate la spital.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, 3 dintre răniți au ajuns la spitalul din Motru, 5 la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. De asemenea, doi răniți au ajuns cu ajutorul elicopterelor SMURD la Spitalul din Craiova. Conform unor surse de la Cariera Minieră Jilț Sud, în tancheta care s-a răsturnat de pe un pod se aflau 25 de persoane. Acestea făceau parte din echipele de mentenanță de la Atelierul mecanic.

Muncitorii au suferit răni grave

Având în vedere numărul mare de persoane din vehicul și faptul că erau transportate și echipamente, precum și aparatură grea, muncitorii au suferit răni grave. Trei dintre aceștia și-au pierdut viața. La sediul subunității miniere au sosit rudele victimelor care au arătat cu degetul către șefii companiei energetice. Și salariații s-au declarat revoltați în urma tragicului accident colectiv de muncă. Aceștia au cerut în ultimii ani condiții mai bune de muncă și vehicule de transport corespunzătoare. În plus, condițiile se înrăutățesc în carierele miniere când plouă și drumurile interioare devin aproape impracticabile.

Mașina implicată în accident era pentru transport marfă și nu persoane

Daniel Burlan, managerul CEO, a declarat că mașina implicată în accident era pentru transport marfă și nu persoane: „Este un eveniment tragic. Vedem care au fost cauzele. Vom lua măsuri. Vom face ce trebuie pentru a evita astfel de evenimente. Anul trecut nu am avut vreun accident de muncă. Eu nu am dat dispoziție să se urce toți în acea mașină. Era o mașină pentru marfă. Există mașini pentru transportul muncitorilor”, a declarat Daniel Burlan, managerul CEO.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare

„Ca urmare a ultimului eveniment de muncă soldat cu decesul a trei lucrători, petrecut la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, în perimetrul Carierei Jilț Sud, situată pe raza localității Mătăsari, în urma căruia o autoutilitară mixtă s-a răsturnat în timp ce transporta o echipă de lucrători, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului.
La fața locului s-au prezentat doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale“, spun reprezentanţii ITM Gorj.

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj și Inspectoratul Teritorial de Muncă au început cercetări în acest caz. În urmă cu puțin timp a încetat și Planul roșu de intervenție instituit la puțin timp ce la producerea accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS