13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTermocentralele CEO produc energie sub media din ultimul deceniu

Termocentralele CEO produc energie sub media din ultimul deceniu

Complexul Energetic Oltenia a ajuns la început de an la o producție de numai 600 de MWh. Media este una sub nivelul ultimilor ani.

De vină sunt și temperaturile de primăvară de afară și începutul de an neobișnuit de cald. Cel puțin în Europa ar putea fi cel mai cald început de an din istoria măsurătorilor meteorologice. Acest lucru s-a reflectat și în consumul de energie electrică. Astfel, într-o perioadă în care consumul ajungea și la peste 9.000 de MWh ca urmare a gerului, acum consumul abia trece de 6.000 de MWh la nivel național.

Așadar, producția de energie electrică de la nivelul Complexului Energetic Oltenia este în mod direct influențată de cererea de pe piață. Prin urmare, șefii companiei energetice au decis să reducă progresiv consumul de cărbune folosit pentru producerea de energie electrică. Principalul obiectiv este în aceste zile de a asigura în primul rând contractele bilaterale și necesarul, la solicitarea Departamentului Energetic Național.

Patru grupuri în funcțiune

În prezent, la nivelul companiei energetice sunt în funcțiune 4 grupuri energetice. Sunt două blocuri energetice pornite la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și câte unul la termocentralele de la Turceni și Ișalnița.

La Termocentrala de la Rovinari sunt pornite blocurile energetice numerele 4 și 6, la Turceni grupul energetic numărul 5 și la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița grupul energetic numărul 7. Abia se ajunge la 600 de MWh la nivelul Complexului Energetic Oltenia, fără să fie luat în calcul grupul energetic numărul 1 de la Termocentrala Craiova care a fost externalizată în urmă cu 3 luni din compania energetică. Complexul Energetic Oltenia pe un total de 7 grupuri energetice, însă și-a propus să funcționeze în 2023 în medie cu 5 grupuri energetice. Două urmează să se afle în rezervă tehnică pentru a intra în funcțiune în cazul producerii unor avarii sau ca urmare a creșterii cererii de energie pe bază de cărbune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS