24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudentul din Gorj, diagnosticat cu o boală gravă, a murit de Crăciun

Studentul din Gorj, diagnosticat cu o boală gravă, a murit de Crăciun

Un student, din județul Gorj, a murit chiar în ziua de Crăciun, după ce, recent, fusese diagnosticat cu o boală gravă.

Cătălin Dumitru Sanda, născut în comuna Bustuchin, student în anul V la Facultatea de Medicină Vaterinară, din Timișoara, diagnosticat cu tumoră de glandă pineală, a decedat, duminică. În urmă cu numai câteva luni, Cătălin afla că viața urma să îl pună în fața celui mai greu examen: lupta cu boala.

Singura șansă a studentului ar fi fost o operație la o clinică din Turcia. Colegii și prietenii tânărului s-au mobilizat pentru a strânge suma necesară pentru deplasarea și tratamentul în Turcia. Aceștia au mers cu urne speciale pentru donații, la diferite evenimente publice în Târgu Jiu, precum și în Timișoara.

În urmă cu o săptămână, Poliția Locală Timișoara și Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” au organizat un concert caritabil, în sprijinul lui Cătălin.

”Timpul nu a mai avut răbdare”

Tânărul părea că are aliați plini de curaj în lupta cu boala. Din păcate, timpul nu a mai avut răbdare. Cătălin a pierdut ieri lupta cu boala, iar tragicul anunț al morții a fost făcut de o apropiată a sa, pe o pagină de socializare: „Dumnezeu să îl ierte pe Cătălin! A plecat într-o zi sfântă, în ziua de Crăciun. Odihnă veșnică, copile!”.

Sute de mesaje, în care prietenii, colegii, chiar și necunoscuți, și-au exprimat regretele, au urmat pe rețelele de socializare: „Unul dintre cele mai bune exemple de urmat! Prea devreme ai plecat de lângă noi…Toată medicina veterinară te iubește, ți-am promis că nu o să te dezamăgesc! Ai grija de animaluțe acolo sus!”, a scris Gabriel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS