16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 500 de copii s-au prezentat la Spitalul Județean cu afecțiuni respiratorii

Peste 500 de copii s-au prezentat la Spitalul Județean cu afecțiuni respiratorii

La Camera de Gardă Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu s-au prezentat, în ultima săptămână și jumătate, 522 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii (pneumonii, viroze și bronșiolite).

În aceeași perioadă, în Secția de Pediatrie au fost internați 55 de copii (miercuri erau internați 22 de copii, dar au fost perioade în care zilnic erau și 33 de copii în secție). Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 5 ani. Dintre pacienții internați, marea majoritate au fost diagnosticați cu boală pulmonară interstițială (32 de cazuri); laringite și bronșiolite acute (8 cazuri), pneumonii (2 cazuri), au mai fost și pacienți diagnosticați cu amigdalită acută, rino faringite sau guturai comun, enteorocolite, anemii etc.

În perioada amintită, au fost și trei cazuri de COVID, în prezent, în secție, fiind internat un singur copil cu acest diagnostic. La internare, toți copiii sunt testați PCR pentru a afla dacă sunt infectați cu virusul SarS-CoV2, iar mamele sunt testate cu teste rapide (antigen).

Unii copii au avut nevoie de oxigeno-terapie

Severitatea afecțiunilor respiratorii a crescut în ultima perioadă, foarte mulți dintre micuții pacienți având nevoie de oxigeno-terapie. Insuficiențele respiratorii acute au afectat în mare parte copiii foarte mici, de la câteva săptămâni la nici jumătate de an. În medie, copiii au avut nevoie de 5 zile de internare în Secția Pediatrie pentru a se face bine, dar au fost și cazuri care au avut nevoie de peste 7 zile de internare.

Virozele respiratorii au crescut comparativ cu lunile trecute, schimbarea vremii având efecte negative asupra sănătății celor mici. Medicii îi sfătuiesc pe părinți să evite zonele aglomerate, dar și contactul cu persoanele bolnave (răcite). De asemenea, părinții sunt sfătuiți să evite să îi mai ducă pe copii la școală sau la grădiniță, pentru a preveni apariția altor cazuri de îmbolnăvire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS