15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO vrea să recupereze 2 milioane de euro de la foștii directori

CEO vrea să recupereze 2 milioane de euro de la foștii directori

Complexul Energetic Oltenia (CEO) și-a propus să recupereze aproape două milioane de euro de la foștii directori din companie.

Între aceștia se află și Laurențiu Ciurel, președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia timp ce mai mulți ani. Este vorba de persoane cu funcții de conducere care s-ar fi făcut vinovate de nerecuperarea unor plăți efectuate nelegal. Suma totală este de peste 6,4 milioane de lei, la care se adaugă o dobândă de peste 2 milioane de lei. Directoratul Complexului Energetic Oltenia va solicita aprobare din partea acționarilor pentru promovarea unei acțiuni în instanță pentru recuperarea sumei de aproape 2 milioane de euro.

„Aprobarea promovării unei acțiuni în răspundere pentru recuperarea sumei totale de 8.574.039 lei compusă din suma de 6.493.328 lei reprezentând plăți nelegale nerecuperate la care se adaugă suma de 2.080.711 lei, reprezentând dobânda legală renumeratorie și dobânda legală penalizatoare, urmând a se calcula și încasa în continuare daune interese până la achitarea integrală a sumei de 6.493.328 lei.

Trebuie să recupereze și banii de la Pandurii Lignitul

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat și că va solicita acordul acționarilor pentru promovarea unei acțiuni în răspundere împotriva persoanelor din conducerea companiei energetice care nu au recuperat sumele achitate nelegal către Asociația Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Targu Jiu.

„Aprobarea promovării unei acțiuni in răspundere impotriva persoanelor răspunzătoare, in vederea ducerii la îndeplinire a masurilor dispuse prin actele de control de către Curtea de Conturi și ANAF. pentru recuperarea sumelor achitate nelegal către Asociația Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, conform notei de fundamentare si desemnarea persoanelor care vor exercita acțiunea în justiție împotriva persoanelor menționate anterior”, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

Curtea de Conturi a stabilit că sumele virate de Complexul Energetic Oltenia în contul echipei de fotbal care între timp a ajuns în faliment trebuie să fie recuperate. Societatea a deținut mulți ani calitatea de asociat al Clubului Pandurii Lignitul. Milioane de euro au ajuns de-a lungul anilor de la CEO la Clubul controlat de sindicalistul Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS