25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNereguli depistate de DSP Gorj în cabinetele stomatologice din județ

Nereguli depistate de DSP Gorj în cabinetele stomatologice din județ

Zeci de cabinete stomatologice au fost amendate sau au primit avertismente din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au desfășurat, în ultima săptămână, o acțiune tematică de control privind cabinetele de medicină dentară. În cadrul acțiunii de control au fost efectuate verificări la 27 de cabinete de medicină dentară: 20 de cabinete private: 16 urban și 4 rural și 7 cabinete de medicină școlară: 5 urban și 2 rural.

Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni, dintre care: 13 avertismente pentru o serie de deficiențe precum:

  • nerespectarea igienei mâinilor;
  • codurile instrumentarului medical sterilizat nu erau înregistrate în documentele medicale ale pacientului;
  • inscripționarea incompletă a recipienților pentru deșeuri;
  • procedurile de lucru nu erau actualizate, iar într-un cabinet frigiderul pentru depozitarea temporară a deșeurilor medicale era fără termometru și grafic de monitorizare a temperaturii.

Amenzi de 86.000 de lei

Direcția de Sănătate Publică a mai aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 86.000 de lei. Între neregulile pentru care au fost aplicate amenzile pot fi amintite: „Sterilizare necorespunzătoare la pupinel; neasigurarea trasabilității instrumentarului, registru pentru evidența sterilizării completat necorespunzător, lipsă integratori; gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor; neutilizarea spațiului autorizat pentru efectuarea sterilizării prin ASF (autorizația sanitară de funcționare); spălarea, decontaminarea și împachetarea nu se realizau în spațiul desemnat, acestea realizându-se în spațiul propriu-zis al cabinetului și nu era trecut codul trusei în documentele pacienților; nerespectarea igienei mâinilor de către personalul mediu sanitar și altele”, conform Direcției de Sănătate Publică Gorj. La nivelul județului Gorj sunt catagrafiate 153 cabinete medicină dentară, dintre care: 132 cabinete în mediul urban și 21 de cabinete în mediul rural, din care 144 cabinete private și 9 cabinete de medicină școlară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS