27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO produce 20% din energia electrică la nivel național

CEO produce 20% din energia electrică la nivel național

Complexul Energetic Oltenia (CEO) funcționează la această oră cu 5 grupuri energetice din 7. Produce în jur de 20% din energia electrică din România.

Sunt în funcțiune două blocuri energetice la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, două la Termocentrala de la Turceni și unul la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt pornite blocurile energetice numerele 3 și 6. La Sucursala Electrocentrale de la Turceni sunt în funcțiune blocurile energetice numerele 4 și 5. La Termocentrala de la Ișalnița se produce energie cu grupul numărul 7. Și la fosta sucursală din Complexul Energetic Oltenia, respectiv Termocentrala de la Craiova este în funcțiune grupul energetic numărul 1, alimentat cu lignit de la carierele miniere din județul Gorj.

Producția medie de energie la nivelul Complexului Energetic Oltenia este de 1.200 – 1.300 de MWh. Alături de alte grupuri mai mici din țară, CEO se află pe locul al treilea la nivel național cu un procent de peste 20% din energia produsă în România. Totodată, în depozitele Complexului Energetic Oltenia se află în prezent peste un milion de tone de cărbune care va fi folosit pentru producerea de energie electrică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS