17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn șef nou în conducerea Complexului Energetic Oltenia

Un șef nou în conducerea Complexului Energetic Oltenia

Un nou șef va fi numit în structura de conducere a Complexului Energetic Oltenia. Acționarii companiei energetice au programată joi o ședință.

Pe ordinea de zi se află mai multe subiecte de interes cu privire la viitorul companiei. Între acestea se regăsesc și investițiile prevăzute în Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. De asemenea, acționarii companiei vor numi un nou membru în Consiliul de Supraveghere. Acest lucru se va întâmpla după ce în prealabil va fi revocat din funcție unul dintre membrii Consiliului de Supraveghere.

Este vorba de Alexandru Gătejescu, avocat din Craiova. Mandatul lui Gătejescu expiră pe 27 noiembrie și nu va mai fi prelungit, cel mai probabil. Va fi ales un nou membru și acesta va semna un contract pe 4 luni de zile în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Va fi stabilită și indemnizația lunară, iar noul membru urmează să semneze contractul de mandat împreună cu un reprezentant al Ministerului Energiei, acționarul principal al Complexului Energetic Oltenia, cu 77%.

Analizează anularea asocierii cu Tinmar

Acționarii Complexului Energetic Oltenia decid joi soarta colaborării cu Tinmar. Este programată o ședință extraordinară a acționarilor companiei energetice care are pe ordinea de zi câteva puncte legate de investițiile prevăzute în Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

Se propune anularea selecției în urma căreia a fost desemnată compania Tinmar drept câștigător pentru construirea alături de CEO a 4 parcuri fotovoltaice și a unui grup pe gaze naturale la Turceni. Acționarii vor analiza reluarea procedurii de selecție a unui nou investitor, precum și demararea achiziției de servicii specializate pentru încheierea de parteneriate și înființarea de societăți mixte.

În cadrul procesului desfășurat pentru selectarea investitorilor în vederea implementării celor opt parcuri fotovoltaice și a celor două centrale pe gaze naturale (CCGT) prevăzute în Planul de Restructurare a CE Oltenia, Tinmar Energy SA fusese desemnat investitor selectat pentru patru parcuri fotovoltaice de putere instalată maximă totală de 280 MW și pentru CCGT Turceni, grup pe gaze naturale de 475 MW.

Nu au avizat colaborarea cu Tinmar

Documentele tranzacției rezultate în urma negocierilor dintre C.E. Oltenia și Tinmar Energy, derulate de la începutul anului, au fost înaintate Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia și Adunării Generale a Acționarilor, conform compețentelor prevăzute de Actul constitutiv al societății. Documentele nu au fost avizate de Consiliul de Supraveghere, iar Adunarea Generală a Acționarilor CE Oltenia a adoptat o hotărâre conform căreia nu s-au aprobat documentele tranzacției și, inclusiv, nu s-a aprobat constituirea de societăți pe acțiuni având acționari CE Oltenia și Tinmar Energy, pentru realizarea celor patru parcuri fotovoltaice și a centralei electrice pe gaze naturale de la Turceni.

În cazul în care se va renunța la acordul cu Tinmar, acționarii CEO vor aproba angajarea unei firme de consultanță pentru a selecta un investitor care să realizeze, alături de compania energetică, patru parcuri fotovoltaice și un grup pe gaze naturale de la Turceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS