5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCNI modernizează centrul civic din Târgu Jiu cu 20 de milioane de lei

CNI modernizează centrul civic din Târgu Jiu cu 20 de milioane de lei

Compania Națională de Investiții a alocat suma de aproape 20 de milioane de lei pentru modernizarea centrului civic din Târgu Jiu.

Este nevoie de un serviciile unei companii care să asigure proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Modernizare și reabilitare zona protejată a Ansamblului monumental Calea Eroilor – Reamenajare zona pietonală a Centrului Civic, Municipiul Târgu Jiu, județul Gorj”.

Este în derulare licitația pentru stabilirea constructorului. Aceasta este programată în data de 7 decembrie. „Proiectare asistență tehnică proiectant și execuția lucrări pentru obiectivul de investiții „Modernizare și reabilitare zona protejată a Ansamblului monumental Calea Eroilor – Reamenajare zona pietonală a Centrului Civic, Municipiul Târgu Jiu, județul Gorj” Valoarea estimată este de 19.993.614.67 lei, fără TVA și se compune din: Capitolul 3 – Cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică: 256,921,15 lei – Capitolul 4 – Cheltuieli pentru investiția de bază: 19.349.343,69 lei – Capitolul 5 – Alte cheltuieli – 387.349,83 lei: – Subcap. 5.1. Organizare de șantier : 387.349,83 lei – Subcap. 5.1.1. Lucrări de construcții – 290.512,37 lei; – Sucap. 5.1.2 Cheltuieli conexe organizării șantierului: 96.837,46 lei.”, conform Companiei Naționale de Investiții.

Granit în loc de beton amprentat

Potrivit autorităților locale, betonul amprentat din centrul municipiului Târgu Jiu va fi înlocuit cu pavele din granit. Va fi înlocuită și rețeaua de iluminat stradal. Proiectarea și execuția lucrările trebuie să fie finalizate în 51 de luni de la semnarea contractului. Centrul municipiului Târgu Jiu a fost modernizat cu beton amprentat în urmă cu mai bine de un deceniu. An de an sunt necesare lucrări de reparații, având în vedere că betonul se degradează din cauza intemperiilor. Se aplică periodic și un lac de protecție. Betonul folosit nu este unul rezistent, motiv pentru care autoritățile locale au decis să îl înlocuiască. Pentru betonul amprentat primăria a obținut un credit bancar.

Pentru modernizarea cu pavele din granit a fost primită o finanțare de 20 de milioane de lei de la Compania Națională de Investiții. „Va fi folosit un material mult mai rezistent și durabil. Este vorba de pavele din granit. Baza lucrărilor există. Va fi înlăturată o porțiune din betonul amprentat și vor fi montate pavelele cu un adeziv special, nu pe nisip. Va trebui să rezulte o suprafață solidă”, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS