14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUATAA rămâne fără cărbune la finalul lunii decembrie

UATAA rămâne fără cărbune la finalul lunii decembrie

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru rămâne la finalul lunii decembrie fără contractul de furnizare a cărbunelui.

Compania se pregătește să renegocieze contractul de furnizare a lignitului. Actualul contract de livrare a cărbunelui expiră la finalul acestui an. Prin urmare, este nevoie de prelungirea actualului contract de furnizare sau de încheierea unui nou contract de livrare a cărbunelui energetic de care Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă are nevoie pentru prepararea apei calde și a căldurii. În momentul de față, Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru achită un preț de 106 tona de cărbune către Complexul Energetic Oltenia. În perioada de iarnă, când este furnizată și căldură către populație este nevoie de circa 9 vagoane de lignit pe zi de la Complexul Energetic Oltenia.

UATAA Motru nu mai achită cărbunele în avans

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru nu mai achită cărbunele în avans către Complexul Energetic Oltenia. Principalul furnizor de cărbune al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru a decis să mai reducă din presiunea asupra bugetului Uzinei și astfel a fost de acord cu o relaxare a condițiilor de plată. Prin urmare, cărbunele pentru prepararea agentului termic nu mai este achitat în avans, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, ci în maximum 30 de zile.

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru furnizează apă caldă și căldură pentru peste 6.000 de apartamente din municipiu. Între beneficiari se mai află instituțiile publice, spitalul, unitățile de învățământ și agenții economici. Motru este singurul oraș din județul Gorj unde se mai păstrează sistemul centralizate de alimentare cu agent termic. Restul localităților urbane beneficiază de centrale individuale pe gaze naturale sau alte forme individuale de încălzire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS