13.7 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Mașina de ridicări auto și-a început activitatea

Târgu Jiu: Mașina de ridicări auto și-a început activitatea


Autoritățile locale au dat joi undă verde mașinii de ridicări auto din Târgu Jiu.

Conform reprezentanților Primăriei Târgu Jiu, Serviciul Ridicări Auto va funcționa în cadrul Transloc și ar putea acționa non-stop pe raza municipiului. De precizat că mașina pentru ridicări auto a fost achiziționată încă de anul trecut și omologată. Poate să ridice în condiții de siguranță vehiculele parcate ilegal pe domeniul public sau în locurile din parcările de reședință. Serviciul Ridicări Auto ar trebui să fie disponibil 24 de ore din 24.

Echipa care deservește mașina va acționa numai împreună cu Poliția Locală Târgu Jiu. Suma plătită pentru recuperarea mașinii va fi de aproape o mie de lei. Vehiculele ridicate de pe domeniul public vor fi depuse în parcarea de la CET. Aici sunt disponibile câteva mii de locuri. Parcarea este împrejmuită, păzită și are monitorizare video non-stop.

Amendă uriașă pentru proprietarii de rable: 2.500 de lei

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că Serviciul Ridicări Auto se va concentra la început pe eliminarea rablelor abandonate pe raza orașului, fie pe domeniul public, fie în parcările publice sau în cele de reședință. Până acum nu a existat posibilitatea ridicării mașinilor, însă acum situația este complet schimbată. Sunt peste 400 de mașini abandonate în diferite cartiere din municipiul Târgu Jiu.

„Mulți au așteptat acest serviciu de ridicări auto. Alții nu sunt încântați. Cert este că la început ne vom axa activitatea alături de Poliția Locală pe ridicarea mașinilor abandonate peste tot. Sunt sute de astfel de vehicule. A fost realizată toată procedura de notificare. Se va merge direct și se va ridica vehiculul abandonat. Iar taxa de recuperare a mașinii din parcarea Transloc este de 2.500 de lei. Așa că e mai bine ca proprietarii să își ia singuri mașinile de pe domeniul public sau din parcări. Noi avem posibilitatea de a valorifica acele mașini vechi, dar proprietarul rămâne să achite amenda”, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS