14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMarin Condescu, marele câștigător după falimentul Clubului Pandurii

Marin Condescu, marele câștigător după falimentul Clubului Pandurii

Marin Condescu, fostul lider de sindicat din mineritul din Oltenia, este marele câștigător în urma falimentului Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Clubul a intrat în faliment și urmează ca activele să fie valorificate în urma unei licitații publice. Acest lucru este necesar pentru a acoperi datoriile de peste 2 milioane de euro. La masa credală sunt înscrise mai multe societăți și persoane fizice. Între persoanele fizice, pe lângă jucători și antrenori, se află fostul președinte al Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Acesta ar fi împrumutat în urmă cu mai mulți ani echipa cu suma de 800.000 de euro. Este așadar creditorul principal al Clubului pe care l-a condus. Suma poate fi recuperată în urma valorificării patrimoniului. Acesta este estimat la peste 10 milioane de lei. Este vorba de terenuri, clădiri și autoturisme. Nu se știe ce se va întâmpla cu marca Pandurii și dacă cineva va mai putea vreodată să reînvie echipa care a evoluat în primul eșalon și a fost vicecampioană a României.

Vrea și partea din Hotelul „Mina”

De precizat că Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, controlată de Marin Condescu, aspiră și la patrimoniul Hotelului „Mina” din Rânca. Potrivit președintelui Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Camilian Floroiu, a dezvăluit într-o emisiune la o televiziune locală, că reprezentanții Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia încearcă să obțină partea care consideră că li se cuvine din unitatea de cazare situată în stațiunea montană Rânca.

Hotelul „Mina” a fost construit în urmă cu mai mulți ani din banii minerilor din Oltenia. Condiția a fost ca angajați din sectorul minier să aibă ulterior prioritate la cazare la hotelul respectiv. Unitatea a fost folosită mai mult de sindicaliști și de fotbaliști și mai puțini de mineri. O perioadă a rămas și închisă. La un moment dat și Complexul Energetic Oltenia s-a interesat de situația juridică a imobilului de la Rânca. Și Clubul Pandurii Lignitul ar fi deținut cândva o parte a Hotelului „Mina”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS