13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAproape un milion de euro pentru deszăpezirea în Rânca și Baia de Fier

Aproape un milion de euro pentru deszăpezirea în Rânca și Baia de Fier

Autoritățile din comuna gorjeană Baia de Fier își doresc un acord-cadru de aproape un milion de euro pentru deszăpezirea localității și a zonei turistice montane Rânca.

Jumătate din stațiune este administrată de comuna Baia de Fier. Cealaltă jumătate de Primăria Novaci. Problema este că totul este împărțit pe jumătate și fiecare deszăpezește numai străzile pe care le administrează în zona turistică Rânca. Acest lucru a generat de multe ori probleme pentru că nu au existat o intervenție unitară. O altă problemă este reprezentată și de faptul că jumătate din străzile din Rânca sunt asfaltate. Este vorba de cele administrate de comuna Baia de Fier. Arterele rutiere administrate de orașul Novaci sunt în continuare neasfaltate. Acest lucru afectează și intervenția utilajelor pe timp de iarnă și accesul turiștilor în stațiune.

Buget de aproape un milion de euro

Edilii din Baia de Fier au decis că un acord-cadru va genera stabilitate în ceea ce privește asigurarea serviciilor de deszăpezire a drumurilor din comună și din Rânca. Astfel, a fost alocată suma de aproape 4,3 milioane de lei pentru servicii de închiriere utilaje pentru deszăpezlre, inclusiv deservenți pentru prevenirea și combaterea producerii poleiului și a înzăpezirii drumurilor pe raza administrativ teritorială a comunei Baia de Fier.

Operatorul care va presta serviciile de deszăpezire trebuie să fie stabilit până la finalul lunii noiembrie. În prezent, localitatea Baia de Fier dispune de o rețea de drumuri comunale și drumuri sătești care se întind pe o lungime totală de 66,921 kilometri, respectiv o suprafață de 289.842 metri pătrați. Obiectul contractului de achizitii publice îl reprezintă servicii de închiriere utilaje cu deservenți pentru prestarea serviciilor de deszăpezire în comuna Baia de Fier.

Se urmăreşte prin aceasta achiziție încheierea unui acord cadrul pentru punerea în siguranță și asigurarea funcționării normale pentru perioada decembrie 2022 – aprilie 2026 a drumurilor de pe raza comunei Baia de Fier (satele Baia de Fier și Cernădia, zona turistică Rânca-Corneșul Mare). În total va fi nevoie de 5 utilaje de deszăpezire, inclusiv un camion pentru transportul zăpezii. Durata acordului cadru va fi de 42 de luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS