28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDeficit de sute de muncitori la Cariera Roșia, cea mai mare din CEO

Deficit de sute de muncitori la Cariera Roșia, cea mai mare din CEO

Este deficit de personal la cea mai mare carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia, cea de la Roșia.

Conform reprezentanților subunității miniere sunt o mie de salariați, însă mai este nevoie de 180 – 200 de specialiști. Mulți au plecat prin pensionare. Cel mai mare deficit este în rândul excavatoriștilor. Astfel, se încearcă atragerea de personal calificat care să lucreze pe utilaje mari. Este ultima zi de depunere a cererilor de angajare la Complexul Energetic Oltenia pe posturi de excavatorist. Complexul Energetic Oltenia angajează 13 excavatoriști. Pe 20 octombrie este ultima zi de depunere a cererilor în acest sens.

Începând cu data 1 noiembrie, Complexul Energetic Oltenia angajeaă 13 absolvenți ai învățământului profesional de stat de la Liceul Tehnologic Bâlteni, promoția anului 2022 , ce dețin competențe profesionale certificate de calificare „mașinist utilaje cale și terasamente”. Până joi trebuie să fie depuse cererile alături de documentele aferente. Cei 13 absolvenți vor fi angajați ca excavatorist pe excavator de mare capacitate la UMC Roșia Peșteana. Este cea mai mare carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia. Cei 13 excavatoriști nu vor acoperi nevoile.

Cariera Roșia funcționează cu 8 excavatoare

Totodată, cea mai mare carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia și din țară a revenit la ritmul de lucru din perioada anterioară. Cariera Minieră Roșia a avut probleme legat de funcționare la jumătatea acestui an când activitatea a fost blocată parțial de o decizie judecătorească. Tribunalul București a suspendat Acordul de Mediu la cererea unei organizații non-guvernamentale. Câteva luni de zile, cariera minieră nu a mai putut extinde fronturi de lucru și realiza lucrări de descopertă în zone noi. Astfel, mai mult de jumătate din excavatoare au fost blocate. Potrivit conducerii subunității miniere, în momentul de față se lucrează cu un total de 8 excavatoare. Se acționează atât în zona haldelor de steril, cât și la extracția cărbunelui. Cariera Minieră Roșia este principalul furnizor de cărbune pentru grupurile de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Aici pot fi puse în funcțiune maximum 3 din cele 4 grupuri energetice existente. Este vorba de blocurile energetice numerele 3, 4 și 6. Blocul energetic numărul 5 este în reabilitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS