17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSisteme video pentru monitorizarea parcărilor de pe drumurile naționale

Sisteme video pentru monitorizarea parcărilor de pe drumurile naționale

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova le-a pus rău conducătorilor auto care aruncă deșeuri în parcările de pe drumurile naționale și nu numai.

De câteva ori pe săptămână gunoiul menajer sau de altă natură este ridicat de către angajații secțiilor de drumuri naționale din Oltenia. În județul Gorj, de exemplu, costurile cu ridicarea și depozitarea gunoiului sunt însemnate în cursul unei luni. Astfel, banii ajung să fie cheltuiți pe ridicarea gunoiului menajer din parcări și de pe marginea șoselelor naționale, în loc să fie alocați pentru asfaltări sau lucrări de întreținere și de semnalizare a traficului rutier.

La Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu este disponibilă chiar și o mașină folosită în mod special pentru transportul deșeurilor, din zonele unde au fost abandonate, către rampele autorizate pentru preluarea gunoiului sau la depozitul central de la Târgu Jiu.

Sisteme de monitorizare video

Dată fiind starea de fapt, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova iau în calcul monitorizarea video a parcărilor amenajate de-a lungul drumurilor naționale. Estimarea făcută pentru județul Gorj arată că un sistem compus din două camere video performante trece de 22.000 de lei.

Mai sunt costurile cu mentenanța și alte cheltuieli. Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a declarat că monitorizarea video a parcărilor este o soluție de avarie, având în vedere că participanții la traficul rutier ar trebui să fie conștienți că nu mai trebuie să arunce gunoiul oriunde pentru că cineva face eforturi să îl ridice. „Un sistem video de monitorizare cu două camere performante este de 22.000 de lei.

Asta la prima verificare a prețurilor în domeniu. În mod normal, lumea ar trebui să fie sensibilă la apelurile noastre repetate și să nu mai arunce gunoiul prin parcări. Să nu mai trimitem noi oameni și să consumăm resurse. Măcar acum o să vadă camerele și o să știe că cineva îi va trage la răspundere. Lasă sacii cu gunoi în parcări pentru că știu că de acolo îi ridică cineva. Dar toate activitățile astea costă”, a declarat Cristi Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS