20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSisteme antiincendiu la noile spații de detenție de la Penitenciarul Târgu Jiu

Sisteme antiincendiu la noile spații de detenție de la Penitenciarul Târgu Jiu

Este nevoie de sisteme antiincendiu la noile spații de detenție de la Penitenciarul din Târgu Jiu. Vor fi executate lucrări suplimentare pentru montarea unor obloane antiincendiu la noile spații de detenție.

Acestea au fost amenajate în cadrul unei foste magazii. Lucrările trebuie să fie realizate până la finalul acestui an și au o valoare de aproape 40.000 de lei.

Lucrările ce au fost omise din primul contract de execuție și care fac obiectul documențației sunt următoarele: achiziția și montarea de obloane antiincendiu la băile camerelor de deținere. Se va avea în vederea ca după montarea obloanelor să se refacă și să se aducă la situația inițială a marginilor și tencuielilor din zona de montare a obloanelor. Se va asigura garanția pentru montaj cât și pentru obloane.

Avocatul Poporului a cerut extinderea spațiilor de detenție

De-a lungul timpului Penitenciarul din Târgu Jiu a fost criticat pentru lipsa unor spații de detenție corespunzătoare pentru deținuți. Acest lucru a fost scos în evidență în urma unui control al Avocatului Poporului. Astfel, în 2014 Penitenciarul din Târgu Jiu a fost verificat de către o comisie de specialiști care au scos în evidență o serie de deficiențe. Potrivit unui raport întocmit de către Avocatul Poporului în luna noiembrie a anului 2014, erau 526 de locuri și aproape 600 de deținuți.

La data controlului s-a stabilit că unui deținut în reveneau între un metru și doi metri pătrați de spațiu în camera de detenție. Erau cazate și 30 de persoane într-o cameră de detenție. Între timp, numărul de deținuți a început să mai scadă, având în vedere că șefii instituției au început să le acorde mai mult spațiu persoanelor aflate în detenție. Penitenciarul Târgu Jiu este o unitate de detenție care este destinată pentru condamnați repartizați să execute pedepsele în regim deschis și semideschis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS