15.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de angajați ai CEO ies în stradă, la Târgu Jiu

Sute de angajați ai CEO ies în stradă, la Târgu Jiu

Sute de angajați ai Complexului Energetic Oltenia ies marți în stradă, la Târgu Jiu, pentru a participa la marșul anti-sărăcie, organizat de Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa”.

În Gorj, Federația Națională Mine Energie, afiliată „Cartel Alfa”, și-a propus să scoată în stradă un număr de 250 de mineri și energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Protestul va avea loc de la ora 10.00, în Piața Prefecturii din municipiu. În fapt, este programat un marș anti-sărăcie, în mai multe localități din țară, în perioada 17 – 21 octombrie.

Potrivit Confederației Naționale Sindicale „Cartel ALFA” protestul este organizat pentru creșterea urgentă a salariilor și a pensiilor și împotriva creșterii costurilor de trai la nivel național. Conform „Cartel Alfa”, prețurile la energie, alimente și alte produse esențiale cresc în spirală la niveluri care trimit milioane de lucrători în sărăcie, conform unui comunicat al organizației.

Cer măsuri de protecție

Reprezentanții organizației sindicale spun că în timp ce populația sărăcește, Guvernul, economiștii și bancherii iau măsuri care pun presiune și mai mare asupra cetățenilor (spre exemplu, prin creșterea dobânzilor), în timp ce companiile din energie au profituri record. „Structurile de decizie din cadrul confederației CNS Cartel ALFA a stabilit organizarea unor acțiuni de protest la nivel național.

Costurile aberante la energie și costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale forțează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase și îi împing pe mulți în sărăcie. În același timp, atragem atenția și asupra faptului că, în contextul actualelor prețuri, foarte multe unități economice sunt puse în situația de a-și înceta activitatea, iar cetățenii români vor fi puși în situații dramatice din cauza superficialității cu care este tratată problema la nivel politic. Este nevoie de acțiune imediată în patru direcții prioritare: Stoparea creșterii prețurilor! Creșterea salariilor și pensiilor! Deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social.

Aplicarea integral și fără discriminare a Legii 153/2017 și Legii 195/2020! Protestul Cartel ALFA se va derula în perioada 17-21 octombrie 2022, sub forma a două caravane care vor porni din zonele Ardeal (Zalău) și Moldova (Botoșani) spre București, cu proteste organizate în localități de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activități de producție și pierderea locurilor de muncă. Cele două caravane se vor întâlni la București unde va avea loc pe 20 octombrie un amplu miting-marș în Piața Victoriei și Piața Revoluției”, conform CNS Cartel Alfa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS