19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a oprit Termocentrala Ișalnița

CEO a oprit Termocentrala Ișalnița

Complexul Energetic Oltenia a pus în funcțiune un grup energetic și a oprit un bloc energetic. Este vorba de punerea în funcțiune a blocului energetic numărul 5 de la Termocentrala de la Turceni. De asemenea, a fost sistată funcționarea singurului grup energetic pornit la Termocentrala de la Ișalnița. În prezent, mai sunt în funcțiune două blocuri energetice la Rovinari, două la Turceni și unul la Craiova.

La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt pornite blocurile energetice numerele 3 și 4. La Termocentrala de la Turceni sunt funcționale grupurile energetice numerele 4 și 5. La Sucursala Electrocentrale Ișalnița se execută lucrări de mentenanță. La Craiova este pornit blocul energetic numărul 1. Producția medie este de 900 – 1.000 de MWh.

Livrările sunt mai mici cu 100 de MWh, având în vedere necesarul de energie electrică pentru consumul propriu al Complexului Energetic Oltenia. Energia pe bază de cărbune asigură în momentul de față în jur de 20% din producția națională de curent electric.

Are strategie pentru vânzarea de energie

Complexul Energetic Oltenia are de săptămâna aceasta o strategie privind vânzarea de energie electrică în intervalul 2023 – 2026. Acesta a fost aprobată de acționarii Complexului Energetic Oltenia, în ultima ședință. Strategia stabilește planul de acțiune cu privire la modalitățile de valorificare a energiei produse la grupurile energetice din județele Gorj și Dolj. Compania vinde energie în baza contractelor bilaterale și pe piețele de energie.

Strategia de vânzare a energiei electrice este corelată cu Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. Acesta trebuie să fie finalizat până în anul 2026. Se propune construirea a două grupuri energetice pe gaze naturale și opt parcuri fotovoltaice. Astfel, grupurile pe bază de cărbune vor fi înlocuite cu grupurile pe gaze naturale. Potrivit legislației, grupurile energetice pe lignit nu vor fi închise, ci vor intra în rezervă tehnică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS