30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJumătate din locurile de cazare din Rânca, rezervate pentru finalul de an

Jumătate din locurile de cazare din Rânca, rezervate pentru finalul de an

Jumătate din locurile de cazare din stațiunea turistică montană Rânca, din județul Gorj, sunt rezervate pentru sărbătorile de final de an.

Este vorba de perioada lunii decembrie, începând cu mini-vacanța de Ziua Națională, care va avea 4 zile și continuând cu perioada Crăciunului și a Anului Nou. Cele mai multe rezervări sunt însă pentru Ziua de 1 Decembrie și pentru Anul Nou. De Crăciun turiștii preferă de regulă să petreacă sărbătorile în familie. Cu toate acestea și pentru Crăciun locurile de cazare de la Rânca sunt rezervate în procent de peste 40%.

De Anul Nou și Ziua Națională gradul de rezervare este trecut de 50%. Cazarea pentru 3 nopți pentru finalul de an și Revelion este 1.200 de lei. Un pachet complet de Crăciun pentru două persoane costă 4.000 de lei, inclusiv masa festivă de sărbători.

Greu din cauza creșterii prețurilor la alimente și utilități

Proprietarii de pensiuni, cabane și hoteluri din Rânca spun că fac față cu greu creșterii prețurilor din ultima perioadă. Aceștia se așteaptă ca produsele alimentare să fie tot mai scumpe. De asemenea, probleme vor fi și cu utilitățile, având în vedere că se vorbește despre respectarea unor plafoane. Nu toate unitățile de cazare sunt administrate de agenți economici, ci sunt și afaceri de familie.

Greu va fi și cu încălzirea în perioada sezonului rece, având în vedere prețul la lemne și la cărbune. Dacă la utilități și combustibil s-a vorbit de plafonări și compensări, nu același lucru se poate afirma despre alimentele de bază. Sectorul horeca este grav afectat ca urmare a creșterii prețurilor la produsele alimentare de bază. Acest lucru se va reflecta în prețul preparatelor.

Cu toate acestea, cabanierii au declarat că vor încerca să nu îi îndepărteze pe turiști și să mențină prețurile pe cât se va putea la un nivel decent. Mai este și varianta în care turistul va putea apela doar la cazare, va renunța la serviciile de masă și se va descurca în regim propriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS