22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCumpărător pentru Complexul Sportiv de la Termocentrala Ișalnița

Cumpărător pentru Complexul Sportiv de la Termocentrala Ișalnița

Complexul Energetic Oltenia a decis să scoată din nou la vânzare Complexul Sportiv de la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița.

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a pregătit o nouă documentație privind vânzarea prin licitație publică a bazei sportive a termocentralei. Consiliul de Supraveghere al CEO va aviza propunerea, iar Adunarea Generală a Acționarilor din Complexul Energetic Oltenia trebuie să aprobe proiectul care se află pe ordinea de zi a ședinței din data de 17 octombrie.

Revenirea la intenția de vânzare prin licitație publică a activelor de la Termocentrala Ișalnița este fundamentată pe o cerere primită din partea unei asociații sportive din Craiova. Aceasta este interesată să preia terenul de fotbal și clădirea cu vestiarele, care acum sunt în administrarea companiei energetice.

Teren de peste 15.000 de metri pătrați

Potrivit documentațiilor întocmite de Complexul Energetic Oltenia, la vânzare va fi scos terenul de sport în suprafață de peste 15.700 de metri pătrați și clădirea cu vestiarele de 125 de metri pătrați. Compania a încercat la finalul anului 2020 să vândă activele amintite, însă nu s-a prezentat nimeni la licitația cu strigare.

În luna iunie 2022 pe adresa Complexului Energetic Oltenia a sosit o solicitare din partea Asociației Fotbal Club Milan Academy din Craiova, care și-a manifestat interesul să cumpere baza sportivă de la Ișalnița. Astfel, Complexul Energetic a decis să reia demersurile legale în vederea organizării unei licitații cu strigare.

În anul, 2021 activele respective au generat cheltuieli de 6.400 de lei, inclusiv impozite. În prezent complexul sportiv este este închiriat contra sumei de 4.270 de lei lunar, însă contractul poate să fie reziliat în orice moment, mai ales că organizația care a închirat baza o folosește din ce în ce mai rar. Este de amintit că la nivelul Complexului Energetic Oltenia există un plan care prevede externalizarea activităților și a activelor care nu au legătură directă cu producerea de energie electrică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS