24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMăsuri de ordine și siguranță la manifestările publice din județul Gorj

Măsuri de ordine și siguranță la manifestările publice din județul Gorj

În perioada 14-16 octombrie, jandarmii gorjeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță a participanților la manifestările publice din județul Gorj, după cum urmează:

în 14 octombrie la stadionul din Târgu-Cărbunești, pe timpul meciului de fotbal dintre echipele CS Gilortul Tg-Cărbunești – CSM Jiul Petroșani

în 14 și 15 octombrie la manifestările consacrate Luptelor de la Podul Jiului (activități comemorative și reconstituire istorico-militare a luptelor)

în 15 octombrie la Stadionul Municipal Târgu-Jiu pe timpul meciului de fotbal dintre echipele ACS Viitorul Pandurii Târgu-Jiu – FC Unirea Dej

în 16 octombrie la Festivalul sarmalelor și piftiilor organizat la Peștișani

tot în 16 octombrie la Sala Sporturilor din municipiul Târgu-Jiu pe timpul meciului de baschet masculin dintre echipele CSM Târgu-Jiu – CS Rapid București.

Recomandăm participanților să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine

Jandarmii gorjeni vor executa aceste misiuni în mod independent și în sistem integrat în cadrul echipajelor mixte, având misiunea de a preveni și combate faptele antisociale, iar pentru siguranța cetățenilor vor fi prezenți în zonele de desfășurare a activităților.
Recomandăm participanților să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice fel, iar dacă observă persoane care au un comportament antisocial, să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Pe timpul desfășurării partidelor de fotbal și de baschet masculin, jandarmii gorjeni vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice în zona apropiată şi imediată a stadioanelor din Târgu-Jiu și Târgu-Cărbunești și a Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu, în scopul prevenirii oricăror incidente care ar putea să afecteze climatul de ordine şi siguranţă al participanților.

Vor fi asigurate şi măsuri specifice de pază şi protecţie instituţională

Concomitent cu misiunile de ordine publică planificate, vor fi asigurate şi măsuri specifice de pază şi protecţie instituţională la obiectivele aflate în responsabilitatea jandarmilor gorjeni.
Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana vor acționa pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pentru informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor dacă aceștia se află în dificultate în zona de munte.
Dacă mergeți în zonele montane, vă recomandăm să vă informați în prealabil despre condițiile meteorologice, să vă echipați adecvat perioadei, să nu vă expuneți la riscuri și să solicitați sprijinul echipajelor de intervenție dacă întâmpinați probleme, prin SNUAU 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS