11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn nou termen pentru finalizarea lucrărilor la Calea Eroilor

Un nou termen pentru finalizarea lucrărilor la Calea Eroilor

Autoritățile locale anunță finalizarea pe Calea Eroilor, din Târgu Jiu, în jurul datei de 15 noiembrie. Termenul inițial era finalul lunii octombrie, așadar peste 3 săptămâni. Constructorul a realizat că nu se va încadra în termenul stabilit prin actul adițional la contract și a decis să prelungească lucrările. . Din diferite motive, nu s-a mai lucrat și s-a ajuns la două prelungiri ale contractului de execuție.

Autoritățile au fost foarte aproape să anuleze contractul semnat cu o firmă din Italia, însă, în cele din urmă, s-a stabilit că se va pierde mult timp cu organizarea licitației și s-a preferat continuarea contractului. În fapt, lucrările au fost subcontractate către alte societăți. Inclusiv Edilitara Public, firma Consiliului Local Târgu Jiu, execută o parte a contractului. Acesta are o valoare de 2 milioane de euro.

15 noiembrie, noul termen de finalizare

Viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, a declarat că se fac periodic ședințe de progres cu un reprezentant al Primăriei Târgu Jiu. În urma ultimelor discuții s-a stabilit că lucrările vor fi gata în jurul datei de 15 noiembrie. „Se discută permanent cu persoanele responsabile de punerea în operă a acestui proiect. Este și dirigintele de șantier care verifică ce se execută. Arhitectul și-a dat girul pe ce s-a executat până în momentul de față. Din discuțiile pe care le-am purtat ultima dată a reieșit că se vor încadra să finalizeze lucrările până în data de 15 noiembrie. Nu se va trece de sărbători. Se merge cu partea de montare a pietrei cubice și de placare cu andezit. Pavimentul este solid. S-a intrat cu utilaje pe el. Se vor monta și suporții pentru iederă și se va planta și iedera care este rezistentă și pe timp de iarnă. Ultimele lucrări vor viza partea de finisaje. În mod cert va fi gata totul până în noiembrie.

Ținta noastră este să realizăm ulterior tronsonul al doilea de la Bisercă și până la Parcul Coloanei.”, a declarat Bogdan Bejinaru, viceprimarul din Târgu Jiu. Lucrările din prima etapă vizează modernizarea Căii Eroilor pe tronsonul Biblioteca Județeană Biserica „Sfinții Apostoli”. S-a lucrat la sistemul de canalizare, iluminat, montarea de piatră cubică și refacerea a două parcuri de pe traseu. Strada Calea Eroilor face legătura între Parcul Central(unde se află Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor și Masa Tăcerii) și Parcul „Coloanei Fără Sfârșit”. Este vorba de operele realizate de sculptorul Constantin Brâncuși.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS